Abrikozencake met rozemarijn

10-12 plakjes - 60 minuten

bakrecept

Ingrediënten

  • 6 rijpe abrikozen 
  • 1 tak rozemarijn 
  • 200 g zelfrijzend bakmeel 
  • 200 g zachte boter 

 

  • 200 g suiker 
  • 5 grote eieren 
  • snufje zout 

 


Oven: 170 graden. 

Vet een cakevorm in met boter en bepoeder met wat meel. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snij in kleinere partjes. 

Klop in een kom met de mixer de boter met suiker lichtgeel en luchtig. Klop daarna de eieren erdoor. Voeg door een zeef bakmeel en zout toe. Hak de rozemarijn fijn en strooi erbij. Schep alles door elkaar met een grote lepel. Doe in de vorm en verdeel de abrikozen erover. Strooi er een handje kruimeldeeg over en bak gaar in 40-60 minuten, liefst zonder heteluchtstand want dan blijft de cake vochtiger. Check met een sateprikker, die moet er droog uitkomen.

Kookboek

Het Grote Oven Handboek

Karin Luiten

De oven is je beste vriend. Wat eenvoudige voorbereidingen, gerecht, hup, zo de oven in en je hebt er verder geen omkijken ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.