
10-12 plakjes - 60 minuten
bakrecept
Ingrediënten
- 6 rijpe abrikozen
- 1 tak rozemarijn
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- 5 grote eieren
- snufje zout
Oven: 170 graden.
Vet een cakevorm in met boter en bepoeder met wat meel. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snij in kleinere partjes.
Klop in een kom met de mixer de boter met suiker lichtgeel en luchtig. Klop daarna de eieren erdoor. Voeg door een zeef bakmeel en zout toe. Hak de rozemarijn fijn en strooi erbij. Schep alles door elkaar met een grote lepel. Doe in de vorm en verdeel de abrikozen erover. Strooi er een handje kruimeldeeg over en bak gaar in 40-60 minuten, liefst zonder heteluchtstand want dan blijft de cake vochtiger. Check met een sateprikker, die moet er droog uitkomen.
Kookboek

Het Grote Oven Handboek
Karin Luiten
De oven is je beste vriend. Wat eenvoudige voorbereidingen, gerecht, hup, zo de oven in en je hebt er verder geen omkijken ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.