Abrikozencake met rozemarijn

Uit Het Grote Oven Handboek van Koken met Karin


Voor 10 tot 12 plakjes:

 

6 rijpe abrikozen 

1 tak rozemarijn 

200 g zelfrijzend bakmeel 

200 g zachte boter 

200 g suiker 

5 grote eieren 

snufje zout 

 

Oven: 170 graden. 

Vet een cakevorm in met boter en bepoeder met wat meel. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snij in kleinere partjes. 

Klop in een kom met de mixer de boter met suiker lichtgeel en luchtig. Klop daarna de eieren erdoor. Voeg door een zeef bakmeel en zout toe. Hak de rozemarijn fijn en strooi erbij. Schep alles door elkaar met een grote lepel. Doe in de vorm en verdeel de abrikozen erover. Strooi er een handje kruimeldeeg over en bak gaar in 40-60 minuten, liefst zonder heteluchtstand want dan blijft de cake vochtiger. Check met een sateprikker, die moet er droog uitkomen.


Het Grote Oven Handboek van Karin Luiten



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.