Bamiblokken

Uit Vet Lekker van Danny Jansen


Bamiblok 12 stuks

300 ml kippenbouillon

100 g kippendijenfilet

250 mienestjes

scheutje zonnebloemolie

1 kleine ui, gsnipperd

1 teen knoflook, gehakt

100 g witte kool

1/2 winterwortel, geschild en geraspt

120 g prei, in kleine stukjes

1/2 paprika, in fijne blokjes

100 g diepvriesdoperwten

1 el kerrie

1 el korianderpoeder

3 el ketjap manis

1 el sojasaus

2 tl sambal oelek

50 g boter

60 g bloem

2 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water

zout en peper

 

Panade:

300 g bloem

3 eieren

300 g paneermeel

 

Pocheer de kipdijenfilet 10 minuten in de bouillon en zeef daarna de bouillon. Snijd de kip in kleine stukjes en houd apart. 

Kook de mie zoals is aangegeven op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken in een zeef.

Verhit een scheut zonnenbloemolie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui en de knoflook circa 1 minuut; voeg dan de kip toe en bak circa 1 minuut.

Voeg de witte kool, wortel, rei en paprika toe en bak nog circa 1 minuut. Voeg dan de gekookte mie, de doperwten, de kerrie en de koriander toe. Warm kort door en voeg ketjap manis, sojasaus en sambal toe. 

Verhit in een andere an de boter tot deze gesmolten is. Voeg de bloem toe en laat de roux circa 3 minuten al roerend garen. Doe de bouillon erbij en kook al roerend tot een gebonden, dikke saus ontstaat.

Zet het vuur uit, knijp het water uit de gelatine en roer door de saus tot deze opgelost is.

Meng de gebonden saus door de bami. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bami over en diepe vierkante bak; druk plat tot de bami circa 2 centimeter dik is en laat afgedekt opstijven in de koelkast, minstens 2 uur maar het liefst een hele nacht.

Verdeel de bami in blokken van ongeveer 4 x 8 centimeter. 

Wentel ze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. De bamihap moet geheel bedekt zijn; paneer eventueel nog eens.

Frituur de bamihap circa 3 minuten op 180 graden en laat uitlekken op keukenpapier.


Vet Lekker van Danny Jansen

Ga hier naar het boek



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.