
2 personen - 20 minuten
vlees
Ingrediënten
- 300g biefstuk
- 3 el plantaardige olie
- 1 ½ - 3 el Penang currypasta
- 3 kaffirlimoenblaadjes, zonder steeltje, fijngesneden
- 250 ml kokosmelk
- 3 el vissaus
- 1 ½ el geraspte palmsuiker of rietsuiker
- 3 el Thuis basilicumblad, fijngehakt
- ½ el versgemalen peper
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, ter garnering
Penang currypasta
- 8 gedroogde rode chilipepers
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad, fijngesneden
- ½ tl zwarte peperkorrels
- 1 ½ el knoflook, fijngesneden
- 1 ½ el citroengras, gehakt
- 2 el verse of gedroogde galangawortel, gehakt
- 1 el korianderwortel, gehakt
- 1 ½ el (Aziatische) sjalotjes, fijngesneden
- 1 ½ el geroosterde en gehakte pinda's
- ½ tl trassi
Bereiden
Snijd het vlees in stukjes, Verhit de olie in een wok en bak de Penang currypasta en het kaffirlimoenblad erin. Voeg de biefstukreepjes en de helft van de kokosmelk toe. Stoof het vlees 2 tot 3 minuten. Roer de rest van de kokosmelk erdoor en breng het gerecht al roerend aan de kook. Laat de melk 10 minuten koken en roer de vissaus, palmsuiker, het basilicum en de versgemalen peper erdoor. Laat het gerecht nog 3 minuten pruttelen. Garneer het vlees met wat rode chilipeper en serveer direct.
Bereiding currypasta
Snijd de chilipepers overlangs open en verwijder de zaadjes. Leg de pepers 15 minuten in koud water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rooster de komijn, koriander en peper 2 minuten in een droge koekenpan op matig hoog vuur. Maal de specerijen fijn in een keukenmachine of vijzel. Meng er een voor een de andere ingrediënten door.
Kookboek

Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten (met stap-voor-stap-fotografie en -uitleg) uit de keukens van China, Japan ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.