Picknickbrood met gegrilde groenten en feta

Uit delicious Magazine


Voor het deeg:

400 g bloem

240 g lauwwarm water

8 g zout

7 g gedroogde gist

2 el olijfolie

 

Vulling:

1 aubergine

1 oranje paprika

1 rode ui

40 ml olijfolie

1-2 tenen knoflook, fijngesneden

1-2 el verse munt, fijngesneden

1-2 el verse dille, fijngesneden

150 g feta

 

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 min door. Maak van het deeg een bal en laat in een afgedekte, licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek ~1 uur rijzen.

Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi met wat zout en laat de plakken een halfuur 'zweten' in en vergiet. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Snijd de paprika en de rode ui in grove stukken. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk de groenten ermee. Verhit een grillpan voor tot hij heel heet is en gril de aubergine en paprika aan beide zijden in 4-6 min. gaar.

Druk op een licht bebloemd werkblad het gerezen deeg uit tot een ronde lap van ~45 cm doorsnede en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg het deeg met de gegrilde groenten. Houd daarbij de buitenste rand van ~8cm vrij. Bestrooi met munt en dille, en verkruimel dan de feta erover. Vouw de buitenste rand zonder beleg iets over de vulling, het mag wat plooien. Druk aan en laat het brood een 1/2 - 1 uur rijzen. 

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Zet het brood in de oven en verlaag de temperatuur naar 220 graden Celsius. Bak het brood 25-30 min. en serveer het (lauw)warm of afgekoeld. Bestrooi het brood met extra munt, dille, feta en versgemalen peper.


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.