
4 personen - 15 minuten
rijst
Ingrediënten
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- 3 eieren
- 3 el plantaardige olie
- 3 (Aziatische) sjalotjes, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ½ geraspte palmsuiker of rietsuiker
- 100 g sperziebonen, in stukjes gesneden
- 100 g doperwtjes
- ½ groene paprika, in stukjes gesneden
- 1 tomaat, in stukken gesneden
- 100 g taugé
- 740 g jasmijnrijst, gekookt en afgekoeld
- 1 ½ el lichte sojasaus
- 1 ½ el donkere sojasaus
- 10 g korianderblad
Bereiden
Verhit de olie in een wok op matig hoog vuur en fruit de sjalotjes en knoflook goudgeel. Voeg de palmsuiker, sperziebonen, erwtjes, paprika, tomaat en lente-ui toe en bak alles 3 minuten. Klop de eieren los, schuif de groenten opzij en giet het ei in het midden van de wok. Wacht tot het ei begint te stollen en voeg de taugé, rijst, lichte en donkere sojasaus en het korianderblad toe. Bak alles op hoog vuur zodat het gerecht door en door warm wordt. Reken op een totale bereidingstijd van 15 minuten. Serveer het gerecht direct.
Kookboek

Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten (met stap-voor-stap-fotografie en -uitleg) uit de keukens van China, Japan ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.