Gebakken rijst met groenten

Uit het Basisboek Aziatisch


Ingrediënten

4 lente-uitjes, in dunne ringen 

3 eieren 

3 el plantaardige olie 

3 (Aziatische) sjalotjes, fijngesneden 

4 tenen knoflook, fijngesneden 

1 ½ geraspte palmsuiker of rietsuiker 

100 g sperziebonen, in stukjes gesneden 

100 g doperwtjes 

½ groene paprika, in stukjes gesneden 

1 tomaat, in stukken gesneden 

100 g taugé 

740 g jasmijnrijst, gekookt en afgekoeld 

1 ½ el lichte sojasaus 

1 ½ el donkere sojasaus 

10 g korianderblad 

 

Bereiding

Verhit de olie in een wok op matig hoog vuur en fruit de sjalotjes en knoflook goudgeel. Voeg de palmsuiker, sperziebonen, erwtjes, paprika, tomaat en lente-ui toe en bak alles 3 minuten. Klop de eieren los, schuif de groenten opzij en giet het ei in het midden van de wok. Wacht tot het ei begint te stollen en voeg de taugé, rijst, lichte en donkere sojasaus en het korianderblad toe. Bak alles op hoog vuur zodat het gerecht door en door warm wordt. Reken op een totale bereidingstijd van 15 minuten. Serveer het gerecht direct.


Van Jody Vassallo en Emily Ezekiel



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.