Kookboeken augustus 2018

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest inspirerende en opvallende nieuwe kookboeken die in augustus 2018 worden verwacht. 

Auteur: Martin Morales

Uitgever: Fontaine 

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789059568433

Prijs: € 24,99

Verwacht: 17-08-2018

Andina van Martin Morales

Inhoud kookboek

 

De Peruaanse keuken is een van de modernste en tegelijkertijd oudste keukens ter wereld. Het hart van deze keuken ligt in het Andes-gebergte. Dit is de streek waar de moeder en grootmoeder van Martin Morales vandaan komen.

Morales verzamelde traditionele verhalen en recepten, sommige meer dan 1000 jaar oud,en vulde die aan met eigentijdse, kleurrijke creaties. De meer dan 110 verrassende en makkelijk te maken gerechten in het boek zitten vol verse ingrediënten en uitgesproken smaken. Van zoete-aardappelpannenkoekjes, zeebaarsceviche met avocado, lamsfilet met macapoeder, pompoenstoof met mais en peterselie tot vlierbessenijs. Met Andina zet je de kleuren, smaken en texturen van de Andes thuis op tafel.

Martin Morales werd geboren in Lima, Peru, en kookt al sinds zijn negende.

Na een succesvolle muzikale carrière bij Apple's iTunes en Disney Music besloot hij zich toe te leggen op zijn passie voor de Peruaanse keuken. Morales woont al meer dan 20 jaar in Londen, waar hij vier succesvolle restaurants heeft, onder andere Ceviche en Andina.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Nicole Pisani

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 224

ISBN: 9789461431882

Prijs: € 24,95

Verwacht: 01-09-2018

Boter, botten, zout van Nicole Pisani

Inhoud kookboek

Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani's manier van koken. In dit stijlvolle kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin ze als chef-kok werkte. 

 

De recepten zijn inventief: in bladeren gerookte zeeduivel met fivespiceboter, knapperige kippenhuid-salade met zeewiermayo, in zout gebakken rode biet, rib-eye tataki met sojadressing, in wei gemarineerd varkensvlees en perzikparfait met kukurma. Van ontbijt en wat te koken aan het eind van de dag tot feestmaaltijden en zoet om te delen. Bovendien leert Nicole je restauranttechnieken toe te passen in je eigen keuken. 

 

Dit boek viert de elegantie van eenvoudige ingrediënten. Het leert je de basis en stimuleert je om verder te experimenteren en gewaagde smaken te combineren.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Johny Voners

Uitgever: Lannoo

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 200

ISBN: 9789401449908

Prijs: € 25,99

Verwacht: 31-08-2018

Dagschotel van Johny Voners

Inhoud kookboek

Iedereen kent Johny natuurlijk als Xavier Waterslaeghers in FC De Kampioenen waar hij steevast in elke aflevering vraagt om z'n dagschotel.

In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Wouter F.P.H. Rademakers

Uitgever: Edicola Culinair

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 350

ISBN: 9789492500663

Prijs: € 25,-

Verwacht: 07-08-2018

Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers

Inhoud kookboek

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM ''blauwe jongens'' genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond ''blauwe hap'' genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.

Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber!

 

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Jamie Oliver

Uitgever: Kosmos

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789021569598

Prijs: € 29,99

Verwacht: 09-08-2018

Jamie kookt Italië van Jamie oliver

Inhoud kookboek

Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken van veel thuiskoks.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Tim Anderson

Uitgever: Spectrum

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 224

ISBN: 9789000361236

Prijs: € 24,99

Verwacht: 17-08-2018

JapanEasy van Tim Anderson

Inhoud kookboek 

Een kom verwarmende misosoep, spicy tuna sushi-rolls, knapperige tempura en een bord vol klassieke ramen. Iedereen kan zo wel een paar favoriete Japanse gerechten opnoemen, maar zou het minder snel thuis maken.

 

In JapanEasy laat Tim Anderson de eenvoud van Japans koken zien. Geen ingewikkelde kooktechnieken, zeldzame ingrediënten of urenlang gepruttel. Alles wat je nodig hebt voor jouw favoriete Japanse recept is te vinden bij de supermarkt om de hoek. Tim start met basissauzen en marinades en bouwt zo op naar de meest geliefde recepten. Eenvoudige uitleg, gemakkelijk te volgen en gerangschikt op 'moeilijkheid' (lees: dat is het dus niet), maakt van JapanEasy dé introductie op het Japanse koken.

 

Voor iedereen die zoekt naar eenvoudige, snelle en heerlijke, authentieke Japanse gerechten om vaak op tafel te zetten, is dit hét boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Luc Hoornaert en Kris Vlegels

Uitgever: Lannoo

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789401456531

Prijs: € 24,99

Verwacht: 24-08-2018

Kip op het menu van Luc Hoornaert en kris Vlegels

Inhoud kookboek

Luc Hoornaert scharrelt de beste kipgerechten ter wereld bij elkaar

 

Kip is wereldwijd een van de populairste ingrediënten in de keuken: je vindt het in alle culturen, het is enorm veelzijdig en toch betaalbaar. Luc Hoornaert en Kris Vlegels nemen je mee op een reis rond de wereld in 60 kipgerechten: hoe maken topchefs kip klaar, wat zijn de klassieke kipgerechten en welke bereidingen vormen de vaste waarden in de wereldkeuken?

 

Van vol-au-vent en kippensoep tot gebraden kip en kip tandoori, dit boek is een trendy vormgegeven naslagwerk over kip, met kiplekkere fotografie van Kris Vlegels en een voorwoord van kipkunstenaar Koen Vanmechelen.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Nadia Zerouali en Merijn Tol

Uitgever: Singel

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 304

ISBN: 9789038805559

Prijs: € 29,99

Verwacht: 28-08-2018

Onder de mediterrane zon van Nadia Zerouali en Merijn Tol

Inhoud kookboek

Er is een samenvatting bekend.

 

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Caroline Bretherton

Uitgever: Becht

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789023015840

Prijs: € 19,99

Verwacht: 17-08-2018

Pasta 2.0 van Caroline Bretherton

Inhoud kookboek

Pasta 2.0 neemt je mee in de veelzijdige wereld van pasta's en noodles. Van Duitse spätzle en Aziatische noodles tot Italiaanse ravioli: alles passeert de revue.

 

Pasta 2.0 neemt je mee in de veelzijdige wereld van pasta's en noodles. Van Duitse spätzle en Aziatische noodles tot Italiaanse ravioli: alles passeert de revue.

In Pasta 2.0 vind je niet-traditionele alternatieven voor pasta- en noodlegerechten met nieuwe smaken en texturen, minder koolhydraten, meer voedingswaarde en glutenvrije opties. Het eerste deel van het boek richt zich op het maken van de pasta zelf, met verrassende ideeën als pastadeeg van kikkererwtenmeel of spelt-kastanjemeel en uitleg over het maken van verschillende pastavormen zoals gnocchi en farfalle. In het tweede deel volgen 72 recepten voor de heerlijkste gerechten met pasta en noodles in de hoofdrol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vietnamese kip-noodlesalade of spaghetti met geroosterde hazelnoten en salie.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Ellen van Gool

Uitgever: Lannoo

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 176

ISBN: 9789401452441

Prijs: € 19,99

Verwacht: 24-08-2018

The Breakfast Club van Ellen van Gool

Inhoud kookboek

Vroege vogel of langslaper, met The Breakfast Club tover je binnen no time met een minimum aan ingrediënten een evenwichtig en bovenal superlekker ontbijt op je bord. Ideaal om relaxed je dag te starten of met al dat lekkers naar je werk te spurten. Probeer dit maar eens te weerstaan...

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com