Oosterse noedelsalade met zalm-teriyaki

Uit Huisgemaakt


Ingrediënten voor 4 personen, bereiden 30 minuten 

 

200 g mienestjes

80 g zeekraal 

150 g wortel

2 el sojasaus 

300 g gemengde sla

1 el sesamzaad

4 gelijke stukken zalmfilet van 100 g

1 citroen 

 

Sesamdressing

80 ml ketjap manis

80 ml zoete chilisaus 

1 tl sesamolie 

2 tl citroensap

 

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort na met koud water. Laat uitlekken. Kook de zeekraal in 1 minuut beetgaar in ruim water. Giet af en spoel kort na met koud water. Laat uitlekken. Schrap de wortel en snijd in dunne reepjes. Schenk de sojasaus in een diep bord en laat de zalm even marineren. 

Klop een dressing van de ketjap, chilisaus, sesamolie en het limoensap. Verdeel de mie over de borden en schenk er driekwart van de dressing over. Verdeel hierover de sla, zeekraal en wortel. 

Strooi het sesamzaad op een bord en druk de zalmfilets er op één kant in. Leg de stukken vis op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zalm in 8-10 minuten net gaar. Snijd de citroen in partjes. 

Leg op elke salade een stuk zalm en garneer met partjes citroen. Druppel de rest van de dressing erover.




Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.