Knoflook-kruidentomaten met entrecote

Uit Koken & Genieten van augustus 2018

Tomaten zijn er nu volop! En wanneer je ze bakt in de oven worden ze nóg zoeter.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bol knoflook

1,2 kg gemengde tomaten (bijv. cherrytomaten, vleestomaten, groene, gele en rode tomaten)

8 takjes tijm

1 takje rozemarijn

grof zeezout

peper

6 el olijfolie

1 grote entrecote (ca. 750 g)

1 bosje rucola


Bereiding:

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden Celsius / hetelucht: 180 graden Celsius). Halveer de knoflookbol horizontaal. Was de gemengde tomaten. Halveer de grote tomaten. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Was de rozemarijn en hak hem fijn. Verdeel de knoflook, de tomaten, de tijm en de rozemarijn over een bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en druppel er 5 el olie overheen. Bak ca. 30 minuten in de oven.


Verhit 1 el olijfolie in een pan. Dep de entrecote eventueel droog en bak hem ca. 2 minuten per zijde in de pan. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Schuif de tomaten op de bakplaat een beetje bij elkaar. Leg het vlees in het midden van de bakplaat en bak ca. 15 minuten verder.


Was de rucola en snijd hem grof. Neem de bakplaat uit de oven. Laat het vlees ca. 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rucola. Lekker met ciabatta.


Bereidingstijd: 1 uur

Per portie: ca. 380 kcal, 43 g eiwit, 18 g vet, 9 g koolhydratenKoken & Genieten augustus 2018Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.