
4 personen - 60 minuten
kip & gevogelte
Ingrediënten
- 1 kg kippenbouten, op het gewricht gehalveerd
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 el boter
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 120 ml rode wijn
-
1 el rodewijnazijn
- 800 g gepelde tomaten
- 2 el Grieks kruidenmengsel
- 300 g rijst
- 300 g tuinerwten
- zout en peper
Grieks kruidenmengsel:
- 1/2 el kaneelpoeder
- 1 el pimentpoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1/3 el kruidnagelpoeder
- 1 el zoet paprikapoeder
- 1 el nootmuskaat, versgeraspt
- 1/2 el cayennepeper
Meng alle kruiden en bewaar in een luchtdicht potje.
Bereiden
Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de olie en boter in en grote braadpan met dikke bodem en bak het vlees rondom aan.
Doe ui en knoflook erbij en bak enkele minuten mee. Blus af met de wijn en azijn. Laat grotendeels verdampen. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer door en doe het deksel op de pan. Laat 50 minuten stoven op laag vuur of zet 50 minuten in de oven op 180 graden. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Schenk zo nodig wat extra water erbij.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Blancheer de tuinerwten zodat ze een bite houden.
Serveer deze kipschotel met de rijst en de tuinerwten.
Kookboek

Zomers koken met Yvon
Yvon Jaspers
Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.