Selamat Makan

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen.

Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond ''blauwe hap'' genoemd. 


Auteur: Wouter Rademakers

Uitgeverij: Edicola Culinair

Hardcover - 302 pagina's - ISBN 9789493160118

Recepten uit dit kookboek

Babi ketjap

 

4 personen - 20 minuten - vlees


Telor belado

 

4 personen - 15 minuten - ei


Sambal goreng paksoi

 

4 personen - 25 minuten - groente


Kip in gekruiden tomatensaus

 

4 personen - 45 minuten - kip & gevogelte



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.