Kipspiesjes in Prosciutto met salsa-verdevulling

Uit Jamie kookt Italië

Dit is echt een leuk recept. Rijg de gevulde en ingepakte kippendijen aan twee spiesjes, bak ze lekker krokant en snijd ze vervolgens door om het witte vlees te onthullen. Maar de glansrol is weggelegd voor de aardappels; die nemen het braadvocht van de spiesjes op en worden daardoor onweerstaanbaar lekker.

Voor 6 personen | 1 uur en 20 minuten

 

60 g blanke amandelen

6 tenen knoflook

1 el balsamicoazijn

1 el kappertjes

6 ansjovisfilets in olie

1 bos bladpeterselie (30 g)

10 kippendijfilets

10 plakjes prosciutto

1,2 kg aardappels

300 g rijpe kerstomaatjes

olijfolie

1 bos verse tijm (30 g)

extra vergine olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Pulseer de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels. Pel de knoflook en doe hem erbij. Voeg de balsamicoazijn en kappertjes toe, gevolgd door de ansjovisfilets met een scheutje van de olie. Scheur de bovenste helft van de bos peterselie in stukjes, voeg ze toe en pulseer tot een vrij fijne vulling. 

Leg de kippendijen opengeklapt, met de gladde kant naar onder op een snijplank en sla ze met een deegroller plat. Verdeel de vulling over de lapjes, rol ze op en wikkel de rolletjes in plakjes prosciutto. Rijg vijf van de rolletjes aan twee lange metalen prikkers en herhaal met de overgebleven vijf rolletjes.

 

Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes van 1 cm en kook ze 6 minuten in gezouten kokend water. Prik met een mes gaatjes in de tomaatjes, kook ze de laatste 40 seconden met de aardappels mee en giet ze af. Pel de tomaatjes wanneer ze voldoende afgekoeld zijn. Leg de aardappels in en egale laag in een grote, zware ovenschaal, kruid ze met zeezout en zwarte peper, besprenkel met een scheutje olijfoli een strooi de tomaatjes erover. 

Leg de spiesjes op de aardappels, zodat het heerlijke vleessap er tijdens het bakken op druipt, en ze het geheel 30 minuten in de oven. Doop het bosje tijm in olijfolie en gebruik het om de kip en aardappels met het braadvocht in te kwasten. Leg de takjes tijm in de schaal en zet deze nog 10 minuten terug in de oven. Snijd de spiesjes los en sprenkel er nog wat extra vergine olijfolie over. 

Om je aardappels superkrokant te maken zet je ze nog eens 10 minuten terug in de oven.

 


Calorieën | Vet | Verz. Vet | Eiwit | Koolhyd. | Suiker | Zout | Vezels 

479 kcal | 4,2 g | 37 g | 39,5 g | 4,2 g | 1,9g | 3,5 g"


Jamie kookt ItaliëGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.