Kalfsragout met paddenstoelen

Uit Slow Cooking van Danny Jansen

Deze kalfsragout doet me denken aan vroeger. Zondag met de kinderen naar oma. Eerst koffie, en rond lunchtijd die heerlijke romige ragout in zo'n krokant pasteibakje. Mmm ...


Ingrediënten voor 4 personen 

 

Voor de vulling

3 el olijfolie

25 g roomboter

500 g kalfssukade, in blokjes van 2 x 2 cm

200 g gemende paddenstoelen, grof gehakt

zout en peper

2 sjalotten, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

200 ml paddenstoelenbouillon

2 takjes tijm

1 takje platte peterselie, fijngehakt

 

Voor de roux

100 g roomboter

100 g bloem

800 ml paddenstoelenbouillon

 

Verhit de olijfolie en roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en braad het vlees goudbruin aan. Schep uit de pan en zet apart. Bak de paddenstoelen 3 minuten aan op middelhoog vuur. Bestrooi met zout en peper. 

Fruit de sjalotten en de knoflook 3 minuten in dezelfde pan. Voeg het vlees samen met de paddenstoelenbouillon en takjes tijm toe aan de pan (zodat het vlees net onderstaat) en laat met de deksel op de pan 3,5 uur zachtjes stoven.

Smelt op laag vuur 100 gram boter in een pan met een dikke bodem zonder te kleuren en roer de bloem hier geleidelijk doorheen met een spatel. Gaar de roux in circa 3 minuten onder continu roeren, zonder dat de roux bruin verkleurt. Voeg al roerend de paddenstoelenbouillon toe totdat er een mooie dikke saus ontstaat. Zet het vuur uit.

Verwijder de takjes tijm uit de braadpan, trek met 2 vorken het kalfsvlees voorzichtig uit elkaar en voeg weer toe aan de pan. Meng het vlees samen met de peterselie door de roux.

 


Slow Cooking van Danny JansenGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.