Wortelcaponata

Uit Jamie kookt Italië van Jamie Oliver

Voorwoord van de auteur

Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maal al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de stek van de show - waarschijnlijk zelfs van de hele maaltijd. Serveer deze caponata warm of koud, als bijgerecht, als antipasto met koude vleeswaren, kaas en brood, of met wat rucola, als superlekkere salade


Ingrediënten voor 8 personen 

2 rode uien

2 tenen knoflook

2 verse rode chilipepers

oljifolie

1 kg verschillend gekleurde kleine wortels

50 g pjinboompitten

50 g rozijnen

2 el vloeibare honing

4 el rodewijnazijn

 

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in grove stukken. Halveer de rode pepers in de lengte en verwijder de zaadjes. Doe dit alles met 6 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak het onder regelmatig roeren. Was en schil de wortels, doe ze met de pijnboompitten, rozijnen en een snuf zeezout in de pan en bak het mengsel ongeveer 1 uur, tot de wortels zacht zijn en karamelliseren (de tijd is afhankelijk van de grootte). Roer regelmatig en voeg zo nodig een scheutje water toe om te voorkomen dat de boel aankoekt. 

 

Sprenkel de honing en azijn erover, roer goed en laat het mengsel nog 5 minuten op het vuur staan, of tot de caponata prachtig glanst en een beetje sticky is. Proef en maak hem op smaak af. 

 


Jamie kookt Italië van jamie OliverGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.