Babi ketjap

Uit Selamat Makan van Wouter F.P.H Rademakers

Ons eerste recept uit het boek Selamat Makan oftewel Smakelijk Eten. En we hebben het ons laten smaken, deze Babi Ketjap met champignons!

 

Tegelijk met dit recept hebben we Sambal Goreng met paksoi en Telor Belado (eieren in een tomatensaus) gemaakt. Nou, dan moet je wel even doorwerken hoor! Maar wanneer je alles klaar hebt staan is het goed te doen. 


Ingrediënten voor 4 personen 

500 g hamlappen in blokjes

1 el bloem

4 teentjes knoflook, in reepjes

1/2 bakje champignons, in plakjes

3 el ketjap manis

2 el sherry

1 el ketjap asin

1 tl djahé

1 stukje gemberwortel, in reepjes

3 el olie

1 tl sambal oelek

1/2 el citroensap

 

Roer in een kom de ketjap asin, bloem en djahé door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat het een 1/2 uur staan. 

Verhit de olie en bak het vlees in ca. 10 minuten bruin. Bak knoflook, gember en champignons 2 minuten mee. Voeg de ketjap en sambal toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de sherry en het citroensap erdoor. 

 

 

 


Selamat Makan van Wouter F.P..H. Rademakers



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.