Aubergine gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

4 personen - 40 minuten + oventijd

ovengerecht

Ingrediënten

  • 4 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 g lamsgehakt
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 klein blokje tomatenpuree
  • 1 tl gemalen koriander

 

  • 1 tl komjinpoeder
  • 1 tl paprikapoeder + extra
  • chilivlokken naar smaak
  • 150 ml bouillonpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 laurierblaadjs
  • 100 ml yoghurt
  • 1 klein bosje dille, in toefjes

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aubergines met de schil naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk de snijvlakken met olie en bestrooi ze met zout. Rooster ze 20 minuten in de oven. 

Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin ui en knoflook goudbruin.Voeg gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Bestrooi het gehakt van het vuur af met peper en zout. Voeg pijnboompitten, tomatenpuree, koriander, komijn, paprikapoeder en chilivlokken naar smaak toe. Schep goed door elkaar. Haal de aubergines uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 190 graden. Snijd het auberginevruchtvlees rondom in met een scherp mesje. Volg daarbij de rand van de aubergine op 1 cm afstand. Hol de aubergine iets uit. Ga niet te diep, dat is zonde van de lekkere groente. Je wil alleen een kleine verlaging maken waar je het gehakt in kunt leggen. 

Leg de aubergines terug in de ovenschaal met de schil naar beneden. Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines. Giet voorzichtig de bouillon erbij en voeg kaneelstokjes en laurier toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak nog 1 uur in de oven. 

Verwijder kaneelstokjes en laurierblaadjes. Schep yoghurt over het gehakt. Bestrooi de aubergines met dille en bestuif met wat extra paprikapoeder.

Magazine

Smult Magazine



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.