Telor Belado

Uit Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers

Altijd lekker. Eieren in tomatensaus. Maak ze lekker pittig met twee eetlepels sambal in plaats van twee theelepels. Dan smaken ze nóg beter!

Ingrediënten voor 4 personen 

 

8 hardgekookte eieren

2 teentjes knoflook

4 el tomatenpuree

3 el olie

1 tl koenjit

2 gesnipperde uien

2 tl sambal oelek

2 tl Javaanse suiker

2 gesnipperde voorjaarsuitjes

zout

 

Pel de eieren. Wrijf uien samen met uitgeperste knoflook, sambal, tomatenpuree, koenjit en wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta. Bak de pasta 2 minuten onder voortdurend omscheppen en doorroeren. Voeg dan de eieren toe en laat ze 1/2 minuut meebakken. Schenk 3 dl kokend water erbij en schep alles goed om. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze. Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren met de bolle kant naar boven erin. Schenk daarna de rest van de saus over de eieren. Dien het zo warm mogelijk op. Strooi er voorjaarsuitjes overheen. 

 


Selamat Makan van Wouter F.P.H. RademakersGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.