Telor Belado

4 personen - 15 minuten

ei

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el tomatenpuree
  • 3 el olie
  • 1 tl koenjit

 

  • 2 gesnipperde uien
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl Javaanse suiker
  • 2 gesnipperde voorjaarsuitjes
  • zout

 


Bereiden

Pel de eieren. Wrijf uien samen met uitgeperste knoflook, sambal, tomatenpuree, koenjit en wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta. Bak de pasta 2 minuten onder voortdurend omscheppen en doorroeren. Voeg dan de eieren toe en laat ze 1/2 minuut meebakken. Schenk 3 dl kokend water erbij en schep alles goed om. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze. Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren met de bolle kant naar boven erin. Schenk daarna de rest van de saus over de eieren. Dien het zo warm mogelijk op. Strooi er voorjaarsuitjes overheen. 

Kookboek

Selamat Makan

Wouter Rademakers

Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle "blauwe hap' recepten ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.