Bramen upside-down cake

Uit Estée kookt van Estée Strooker

Nog geen toetje voor het weekend? Maak dan deze upside-down cake met bramen!


Bij gebrek aan een pan die in de oven kan, goten we de jam over in een ingevette ovenschaal. Daarna ging er voorzichtig het beslag overheen en voila. Het resultaat mag er zijn!


Ingrediënten voor 8 personen 

3 eieren

3 el kwark

100 g suiker

80 g bloem

3 1/2 g bakpoeder

 

Vulling:

3 takjes tijm

300 g bramen

150 g geleisuiker

1 citroen

1 tl kaneel

30 ml brandewijn

15 g boter

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het beslag. Meng de eieren samen met de kwark en de suiker met een garde door elkaar. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en meng door het mengsel tot een lobbig beslag.

 

Ris de tijm van de steeltjes. Meng de bramen met de geleisuiker. Rasp de schil van een citroen en meng het samen met de kaneel, een scheutje brandewijn en tijm door de bramen. Smeer de pan in met boter en verdeel de bramen over de pan. Kook ze circa 10 minuten totdat de bramen vocht loslaten en dat inkookt tot een siroop.. Giet voorzichtig het beslag eroverheen, zodat het beslag de bramen afdekt. 

 

Bak de cake in de pan circa 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het beslag stevig is geworden en goudbruin van kleer is. 

 

Haal de cake uit de oven en laat hem 60 minuten staan. Plaats een bord op de cake en draai de pan om. 

 



Uit Estée kookt van Estée Strooker



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.