Yakiudon

Uit JapanEasy van Tim Anderson

Een lange lijst met ingrediënten, veel sterkte smaken ...
Toch is deze yakiudon zo klaar als je goed bent voorbereid. En die sterkte smaken combineren perfect met elkaar. 
Kortom, het proberen waard!
Oh ja, wij deden er nog een rood pepertje bij. Altijd lekker toch?

Ingrediënten voor 4 personen 

2 el olie

60 g magere spekblokjes 

2 uien, in ringen van ca. 5 mm dik

1 wortel, in de lengte gehalveerd en in schuine stukjes gesneden 

1/4 kool, in reepjes van 1 cm dik

300 g taugé 

200 g shiitake, steeltjes verwijderd, in dunne plakjes 

1 el sesamolie 

1/2  tl dashi-poeder 

1 tl versgemalen zwarte peper 

4 el sojasaus 

4 el tonkatsusaus of worcestersaus 

2 el mirin

1 el sake 

4 porties gekookte udon noedels

40-50 g rode zoetzure gember

geroosterd sesamzaad 

1 vel nori, in dunne snippers geknipt

50 g krokante uitjes 

60 g Japanse mayonaise (naar keuze)

kleine handvol katsuobushi (naar keuze)


Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes al omscheppend tot ze licht kleuren. Voeg de uien en wortel toe en bak ze een paar minuten tot de uien beginnen te kleuren. Voeg de kool, taugé en paddenstoelen toe. Bak ze een paar minuten tot de taugé begint te slinken, voeg de sesamolie, het dashi-poeder, de peper, sojasaus, tonkatsu- of worcestersaus, mirin en sake toe. 


Laat de vloeistof inkoken tot een dunne siroop. Voeg de noedels, gember en het sesamzaad toe. Verwarm de noedels een paar minuten zodat ze de saus deels opnemen en schep ze in kommen. Verdeel hierover de nori en de uitjes, mayo en katsuobushi als je die gebruikt. 


JapanEasy van Tim Anderson



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.