Yakiudon

4 personen - 30 minuten

noedels

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 60 g magere spekblokjes 
  •  2 uien, in ringen van ca. 5 mm dik
  • 1 wortel, in de lengte gehalveerd en in schuine stukjes gesneden 
  • 1/4 kool, in reepjes van 1 cm dik
  • 300 g taugé 
  • 200 g shiitake, steeltjes verwijderd, in dunne plakjes 
  • 1 el sesamolie 
  • 1/2  tl dashi-poeder 
  • 1 tl versgemalen zwarte peper 

 

  • 4 el sojasaus 
  • 4 el tonkatsusaus of worcestersaus 
  • 2 el mirin
  • 1 el sake 
  • 4 porties gekookte udon noedels
  • 40-50 g rode zoetzure gember
  • geroosterd sesamzaad 
  • 1 vel nori, in dunne snippers geknipt
  • 50 g krokante uitjes 
  • 60 g Japanse mayonaise (naar keuze)
  • kleine handvol katsuobushi (naar keuze)

Bereiden

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes al omscheppend tot ze licht kleuren. Voeg de uien en wortel toe en bak ze een paar minuten tot de uien beginnen te kleuren. Voeg de kool, taugé en paddenstoelen toe. Bak ze een paar minuten tot de taugé begint te slinken, voeg de sesamolie, het dashi-poeder, de peper, sojasaus, tonkatsu- of worcestersaus, mirin en sake toe. 

 

Laat de vloeistof inkoken tot een dunne siroop. Voeg de noedels, gember en het sesamzaad toe. Verwarm de noedels een paar minuten zodat ze de saus deels opnemen en schep ze in kommen. Verdeel hierover de nori en de uitjes, mayo en katsuobushi als je die gebruikt. 

Kookboek

JapanEasy

Tim Anderson

Een kom verwarmende misosoep, spicy tuna sushi-rolls, knapperige tempura en een bord vol klassieke ramen. Geef het ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.