Sambal goreng paksoi

Uit Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers

Sambal goreng kan je eigenlijk met iedere groente maken. En omdat wij paksoi zo lekker vinden ...


Ingrediënten voor 4 personen 

 

1000 g groenten naar keuze

2 teentjes knoflook, fijngehakt

3 el geraspte kokos

1 grote ui, fijngesneden

1/2 blok santen

olie

 

Kruiden

2 cm laos

2 tl ketoembar

1 el trassi

5 kerimies

1 el sambal oelek

1 tl djinten

2 tl kentjoer

witte peper en zout

 

Snijd de groenten fijn en kook ze met zout gaar. Bak de ui, knoflook en laos in schijfjes in de olie bruin. Voeg hier de sambal aan toe. In een aparte pan worden de overige specerijen met de geraspte kokos aangebraden. Hieraan worden de santen en de gekookte groenten met het kookvocht toegevoegd. Laat het mengsel even sudderen en voeg vlak voor het opdienen het uienmengsel toe. 

 

 


Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.