
4 personen - 25 minuten
groente
Ingrediënten
- 1000 g groenten naar keuze
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el geraspte kokos
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1/2 blok santen
- olie
Kruiden
- 2 cm laos
- 2 tl ketoembar
- 1 el trassi
- 5 kerimies
- 1 el sambal oelek
- 1 tl djinten
- 2 tl kentjoer
- witte peper en zout
Bereiden
Snijd de groenten fijn en kook ze met zout gaar. Bak de ui, knoflook en laos in schijfjes in de olie bruin. Voeg hier de sambal aan toe. In een aparte pan worden de overige specerijen met de geraspte kokos aangebraden. Hieraan worden de santen en de gekookte groenten met het kookvocht toegevoegd. Laat het mengsel even sudderen en voeg vlak voor het opdienen het uienmengsel toe.
Kookboek

Selamat Makan
Wouter Rademakers
Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle "blauwe hap' recepten ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.