Pasta met worst en venkel

Uit de Pastabijbel van Roberta Pagnier

Voorwoord van de auteur

In Italië zijn ze dol op venkel. Niet zo gek, want deze groente zit bomvol smaak. Venkelzaadjes zijn de gedroogde zaadjes van de venkelplant en de combinatie met worst doet mij watertanden. In Toscane gebruiken ze ze de zaadjes in de salami, genaamd Finocchiona. 


Ingrediënten voor 4 personen 

350 g gedroogde fettuccine

400 g varkensworstjes, zonder vel en verkruimeld

2 tl venkelzaad

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 venkelknol, in blokjes

1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes

1 wortel, geschild en in kleine blokjes

2 el tomatenpuree

400 ml passata

80 g rucola, grof gesneden

1 bosje basilicum, geplukt

40 g Parmezaanse kaas, geraspt

olijfolie extra vergine

zout en peper

 

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de worstvulling toe. Voeg het venkelzaad toe en bak circa 6 minuten op middelhoog vuur tot het vlees gaar is. 

Voeg de ui, knoflook en groenten toe. Laat ze circa 8 minuten op laag vuur meebakken. Schep de laatste 2 minuten de tomatenpuree erbij en roer goed door. Schenk de passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 20 minuten. 

Breng een pan water met zout aan de kok en kok de fettuccine beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Schep de fettuccine, rucola, basilicum bij de saus en verwarm nog circa 1 minuut. 

Serveer met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. 


De Pastabijbel van Roberta Pagnier



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.