Pasta met worst en venkel

4 personen - 35 minuten

pasta

Ingrediënten

  • 350 g gedroogde fettuccine
  • 400 g varkensworstjes, zonder vel en verkruimeld
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 venkelknol, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes

 

  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml passata
  • 80 g rucola, grof gesneden
  • 1 bosje basilicum, geplukt
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie extra vergine
  • zout en peper

 


Bereiden

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de worstvulling toe. Voeg het venkelzaad toe en bak circa 6 minuten op middelhoog vuur tot het vlees gaar is. 

Voeg de ui, knoflook en groenten toe. Laat ze circa 8 minuten op laag vuur meebakken. Schep de laatste 2 minuten de tomatenpuree erbij en roer goed door. Schenk de passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 20 minuten. 

Breng een pan water met zout aan de kok en kok de fettuccine beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Schep de fettuccine, rucola, basilicum bij de saus en verwarm nog circa 1 minuut. 

Serveer met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. 

Kookboek

Pastabijbel

Roberta Pagnier

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.