Pasta met wodka

Uit Puur Pasta van Laura Santtini

Voorwoord van de auteur 
Nog een ideaal gerecht voor de late uurtjes. Maak de wodkasmaak sterker door de wodka eraan toe te voegen als de saus kookt. Doe dat voor je de erwten toevoegt en de pan van het vuur haalt. Dan verdampt er weinig alcohol en blijft de wodkasmaak sterk aanwezig. 

Ingrediënten voor 2 personen 

30 g boter 

80 g gekookte ham, in repen

1,25 dl wodka 

2,5 dl slagroom 

1/2 el tomatenpuree, liefst Bomba XXX

handvol diepvriesdoperwten, ontdooid

200 g gedroogde pasta

zout en versgemalen peper 

2 el Parmigiano Reggiano, voor erbij


Breng voor de pasta en grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. 

Maak intussen de saus.  Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de ham toe en bak deze knapperig. 

Voeg de wodka, room en tomatenpuree toe. Wacht tot het mengsel borrelt en voeg dan de erwten toe. Haal de pan direct van het vuur en kruid het mengsel naar smaak. 

Giet de pasta af en meng de hete uitgelekte pasta met de romige saus. Roer het geheel stevig door op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Serveer de pasta direct met de geraspte kaas.


Puur Pasta van Laura Santtini



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.