
2 personen - 20 minuten
pasta
Ingrediënten
- 30 g boter
- 80 g gekookte ham, in repen
- 1,25 dl wodka
- 2,5 dl slagroom
- 1/2 el tomatenpuree, liefst Bomba XXX
- handvol diepvriesdoperwten, ontdooid
- 200 g gedroogde pasta
- zout en versgemalen peper
- 2 el Parmigiano Reggiano, voor erbij
Bereiden
Breng voor de pasta en grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak intussen de saus. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de ham toe en bak deze knapperig.
Voeg de wodka, room en tomatenpuree toe. Wacht tot het mengsel borrelt en voeg dan de erwten toe. Haal de pan direct van het vuur en kruid het mengsel naar smaak.
Giet de pasta af en meng de hete uitgelekte pasta met de romige saus. Roer het geheel stevig door op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Serveer de pasta direct met de geraspte kaas.
Kookboek

Puur Pasta
Laura Santtini
Restaurateur, auteur en food ondernemer Laura Santtini is een van 's werelds meest bekende experts op ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.