
4 personen - 25 minuten
soep
Ingrediënten
- 6 tenen knoflook
- 3 courgettes
- 2 el olijfolie
- 900 ml halfvolle melk
- 400 ml kookroom
- 200 g Schotse zalmfilet
- 2 lente-uitjes
- zout en peper
Bereiden
Pel en halveer de knoflook. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 5 minuten met de knoflook, schep regelmatig om. Schenk de melk erbij en laat op laag vuur afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de zalm in dikke repen en de lente-ui in ringetjes.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad. Roer de kookroom erdoor. Voeg de zalm en lente-ui toe en warm nog 3 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Kookboek

Huisgemaakt
Marktrestaurant La Place
In Huisgemaakt vind je meer dan 150 van de allerlekkerste gerechten die worden geserveerd in La Place. Het zijn simpele ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.