
Uit Huisgemaakt van Marktrestaurant La Place
Weer iets nieuws geleerd. Voor deze soep kook je de courgettes in melk met een beetje kookroom. Daar wordt hij heerlijk romig en zacht van smaak van. Wanneer je er nog een bouillonblokjes bij doet, is hij precies goed.
Ingrediënten voor 4 personen
6 tenen knoflook
3 courgettes
2 el olijfolie
900 ml halfvolle melk
400 ml kookroom
200 g Schotse zalmfilet
2 lente-uitjes
zout en peper
Pel en halveer de knoflook. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 5 minuten met de knoflook, schep regelmatig om. Schenk de melk erbij en laat op laag vuur afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de zalm in dikke repen en de lente-ui in ringetjes.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad. Roer de kookroom erdoor. Voeg de zalm en lente-ui toe en warm nog 3 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.