Eendenborst met appeltjes

4 personen - 

kip & gevogelte

Ingrediënten

  • 2 grote eendenborsten
  • 2 appelen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 1 lepel koffie
  • 2-3 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • enkele takjes tijm, gerist en gehakt
  • 125 g boter

Bereiden

Kruid de eendenborsten aan beide kanten met peper en zout. Laat de vetrand zitten; dat braadt beter en zorgt voor een krokant laagje. Leg de eendenborsten op de velkant in een hete pan zonder antiaanbaklaag. Zorg dat de pan niet te heet is, anders blakert het vlees. Laat naar gelang de grootte de eendenborst 5 à 6 minuten bakken aan één kant. Bak daarna nog  2 à 3 minuten aan de andere kant. Zo krijg je een mooi rosé gebakken eendenborst. De warmte moet er langzaam ingaan, anders krijg je te rauw of te gaar vlees. Haal de eendenborsten uit de pan en bedek ze met aluminiumfolie zodat ze warm blijven. 

 

Giet het vet af. Snijd de appelen in 8 halve maantjes en verwijder het klokhuis. Bak de appelmaantjes en strooi de suiker erover Blus de pan mat de balsamicoazijn en 2 dl water en voeg de bouillonpoeder en koffie toe. Voeg de acaciahoning toe en wat gehakte tijm. 

 

Laat de saus tegen de kook aan komen en werk op met de koude boter. Serveer het vlees met de saus en de appelmaantjes.

Kookboek

Topkoks voor Thuiskoks

De mooiste recepten en favoriete ingrediënten van o.a. Geert Van Hecke, Jonnie Boer, Sergio Herman, Piet Huysentruyt ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.