Smulrol

6 stuks - 50 minuten

snack

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 600 g rundergehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 wortel, zeer fijn geraspt

 

  • 1 ui, zeer fijngesnipperd
  • 1/2 prei, het witte gedeelte, zeer fijn gesneden
  • 1 ei, losgeklopt, om te bestrijken

Flensjes

  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 100 g bloem
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie om in te bakken

Panade

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 g paneermeel

 

 


Bereiden

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak het gehakt met alle specerijen, de wortel, de ui en de prei gaar. Laat de vulling afkoelen in de pan. Roer goed door.

Meng voor de flensjes het ei met de melk en roer daar de bloem door tot het een glad beslag is. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een antiaanbakpan 6 dunne flensjes.

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.

Bestrijk de flensjes met losgeklopt ei. Verdeel in het midden de vulling over de flensjes, als een horizontale streep. Vouw de linker- en de rechterzijkant naar binnen over de vulling en vouw vervolgens de onderkant over de vulling naar boven. Bestrijk nog eens met ei en rol op als een loempia.

Wentel de smulrol eerst door de losgeklopte eieren en dan door het paneermeel.

Om een stevig jasje te krijgen 'bak' je de rol eerst circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Frituur de smulrol dan in circa 4 minuten goudbruin en krokant op 180 graden Celsius. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kookboek

Vet Lekker

Danny Jansen

Danny laat zien hoe rijk de Nederlandse street food cultuur is en dat het maken van snacks – kroketten, zelfgesneden ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.