Butter chicken met paksoi

Uit het oktobernummer van Delicious

Een recept van Janneke Philippi. 

Tip van de auteur 
Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.
Kun je geen kippengehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal ze met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine. 

Ingrediënten voor 4 personen 

300 g volkoren basmatirijst 

2 el zonnebloemolie 

300 g kipgehakt

3 el paneermeel 

1 paksoi, wit en blad apart in reepjes 

80 ml boemboe voor butter chicken 

500 g passata

100 ml slagroom

250 g cherrytomaatjes


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met het paneermeel en peper en zout naar smaak. Rol van het gehakt balletjes. 

Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de witte paksoistelen toe en bak 3 minuten mee. Schep de boemboe erdoor en bak nog 1 minuut. 

Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. 

Voeg het groene paksoiblad, de slagroom en de cherrytomaatjes toe en stoof de curry nog afgedekt 10 minuten. 

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de butter chicken met paksoi erover.


Delicious editie 10, oktober 2018

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.