Ontbijt wrap met ei

Uit The Breakfast Club

Voorwoord van de auteur 
Ei als ontbijt mag dan heel klassiek zijn, maar heb je er al eens aan gedacht om het in en wrap te serveren in plaats van met de klassieke boterham? Minstens even lekker en je kunt hem gemakkelijk meenemen. Probeer dit basisrecept en ga daarna zelf aan de slag met allerlei lekkere toevoegingen (denk maar aan tomaatjes, gemalen kaas...).

Ingrediënten voor 1 wrap


50 g mager spek/hamblokjes

2 eieren

Peper en zout

Een paar takjes peterselie

1 (volkoren) tortilla

Pikante chilisaus, "optioneel"


Zet een pannetje op een middelhoog vuur en bak de ham- of spekblokjes tot ze bruin kleuren.

Kluts ondertussen twee eieren los met een vork en voeg een scheutje melk/water toe.  Kruid de eieren met peper en zout.

Hak de peterselie fijn en doe bij de eieren.

Doe het eiermengsel mee in de pan samen met de spekblokjes en bak al roerend 1 à 2 minuten tot het roerei helemaal gaar is.

Warm je tortillavel 30 seconden op in de magnetron. Beleg met het ei en werk "eventueel" af met wat pikante chilisaus voor een extra kick.

Rol de tortilla op. et meteen of neem mee in een herbruikbare brooddoos.


The Breakfast Club van Ellen Gool



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.