Boulettes à la chef Jacquo

Uit Dagschotel

Lekker. Gehaktballen!
En deze zijn wel heel bijzonder met een heerlijke saus van witbier, appelstroop, ui en witlof.

Ingrediënten voor 4 personen 


Gehaktballen

1 kg gemengd gehakt

1 grote witte ui, gesnipperd

2 eieren

20 g bloem

40 g paneermeel

1 tl sambal oelek

4 tenen knoflook

10 ml worcestersaus

1 el dragon


Saus

1 flesje witbier (33cl)

300 g witte uienringen

100 g appelstroop

15 g knoflook

1 el verse peterselie

1 blokje runderbouillon

bindmiddel (ik heb 1 el maizena gebruikt)

1 stronk witlof


Kneed alle ingrediënten tot een droge, gebonden massa ontstaat. Voeg wat bloem of paneermeel toe als het mengsel blijft plakken. Rol van dit mengsel ballen van ongeveer 125 gram. Let erop dat de ballen stevig gerold zijn en er geen lucht in het gehakt zit, anders vallen de ballen tijdens het garen uit elkaar.


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de ballen in een ovenschaal en laat 20 minuten garen in de oven.


Voor wat variatie kan je in de ballen een blokje jonge kaas rollen of ze insmeren met zoete chilisaus of currysaus.


Warm alle ingrediënten op in een kookpot behalve het bindmiddel. Blijf roeren en zet het vuur laag wanneer de saus begint te koken. Dik de saus met het bindmiddel. Voeg eventueel nog wat bouillon toe om de saus iets krachtiger te maken. Snijd tot slot het witlof fijn en voeg het toe aan de saus.


Tip van Heerlijk Boek

Bak de gehaktballen gedurende 20 minuten in een oven op 200 graden. Dan zijn ze zeker gaar. Zet tegelijkertijd de saus op, dan kunnen de uien lekker zacht worden. 

Voor wat meer pit voegden wij 1 el sambal roe ipv 1 tl.


Dagschotel van Johny Voners



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.