
4 personen -
salade
Ingrediënten
Voor de linzen
- 250 g puylinzen, afgespoeld
- 1/2 rode uit, gesnipperd
- 75 g krenten, sultana's of andere zuidvruchten, in stukjes ter grootte van de linzen
- 2 volle el kappertjes, afgespoeld en groeve exemplaren fjingehakt
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 citroen
- 2 kipfilets, gepocheerd en in stukken gescheurd.
- 150 g rode bieten, geroosterd
- handvol kiemen
- handvol bladpeterselie, grof gehakt
- zout en peper
Voor de vinaigrette
- 3 el extra vergine olijfolie
- 4 el appelciderazjin
- 1/2 el esdoornsiroop
- 1/2 el dijonmosterd
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl kurkumapoeder
- 1/4 tl korianderpoeder
- 1/4 tl kardemompoeder
- snuf cayennepeper
- snuf gemalen kruidnagel
- snuf nootmuskaat
- snuf kaneelpoeder
Bereiden
Doe de linzen in een pan en giet er koud water bij tot ze ongeveer 5 cm onderstaan. Breng ze aan de kook en laat ze zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Reken op 15-25 minuten.
Doe indertussen alle inredienten voor de vinaigrette in een potje en schud alles goed door elkaar.
Laat de linzen uitlekken zodra ze beetgaar zijn. Spoel ze heel even af met wat koud water. Meng de nog warme linzen met de ui, het gedroogde fruit, de kappertjes en de vinaigrette en laat afkoelen.
Schep de linzensalade op een brede serveerschaal. Verdeel de kip, avocado, rode biet, de kiemen en de peterselie erover.
Bestrooi de salade met wat zout en flink wat zwarte peper en besprenkel hem met een beetje olijfolie.
Kookboek

Peulvruchten
Jenny Chandler
Peulvruchten beidt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten, alle soorten bonen, maar ook linzen, kikkererwten ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.