Taco's met rundvlees in Barbacoa-stijl

4 personen - 3 1/2 uur

wraps & tortilla's

Ingrediënten

  • 100 g rode uien
  • 300 g grote tomaten
  • 2 kg runderborst, grote stukken vet weggesneden
  • 4 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl avocadobladpoeder, gemalen steranijs of venkelzaad
  • 3 tl zout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 tl rijstazijn

 

Om te serveren

  • 2 limoenen, in partjes
  • 12 bloem- of maistortilla's
  • 1 avocado, ontpit, schil verwijderd, in blokjes,
  • salsa van geroosterde groenten

Voor de salsa

  • 125 g tomaten 
  • 50 g tomatillo (of 2/3 tomaat en 1/3 groene paprika)
  • 125 g witte uien 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el olijfolie 
  • 5 g gedroogde arbolpeper (of gedroogde chilipeper)
  • zout naar smaak 

Bereiden

Snijd de rode uien in ringen van 1 cm dik en de tomaten in partjes. Snijd het rundvlees in grote stukken en doe ze in een grote hapjespan met deksel. Voeg 2 liter water toe aan de pan en voeg het paprikapoeder, komijnzaad, avocadobladpoeder, zout en peper en rijstazijn toe. Meng goed met een grote lepel. Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat onder af en toe roeren 3 uur zachtjes koken; zorg dat het mengsel niet droogkookt. 

Trek het vlees in de hapjespan met 2 vorken uit elkaar. Knijp vlak voor het serveren een van de limoenen uit boven het fijngemaakte vlees. 

 

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaten en verse tomatillo's. Snijd de uien in vieren. Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten onder de grill tot ze licht geschroeid zijn. Laat afkoelen. 

Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op matig vuur en bak de pepers ongeveer 30 seconden. Voeg 30 ml water toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten behalve het zout in een blender. Meng alles in 30 seconden tot een grove saus. Breng op smaak met zout. 

 

Serveren

Schep het vlees op een tortilla, gevolgd door een avocado en wat salsa van geroosterde groenten. Knijp er wat limoensap boven uit. 

Kookboek

Taco's

Felipe Fuentes Cruz & Ben Fordham

Taco's zijn het kloppende hart van de Mexicaanse keuken. Eenvoudig gezegd bestaat een taco uit een tortilla met vulling ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.