Varkenssaucijzen met venkel, appel en rodewijnjus

Uit Heerlijk gerechten uit de oven van Sue Quinn

Voorwoord van de auteur
Appel biedt het perfecte tegenwicht tegen het vet van de saucijzen en met wat bladgroente is dit een volledige maaltijd. Geef er lekker romige aardappelpuree bij, dat past er volmaakt bij.

Ingrediënten voor 4 personen 

8 grote saucijzen van goede kwaliteit 

2 el olijfolie 

1 grote venkelknol, bijgesneden, gehalveerd en in dikke plakken (bewaar het bladgroen)

2 middelgrote handappels 

zeezout en versgemalen peper 

3 dl lichte rode wijn

50 ml kippen- of groentebouillon 

1 1/2 el balsamico azijn 

3 el boter 

1 tl venkelzaad, gemalen 


Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Leg de saucijzen in een braadslee, schep ze om met 1 el olijfolie en bak ze 20 minuten. Draai de saucijzen halverwege om, ze moeten mooi kleuren. 

Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en leg de venkel in de braadslee. Snijd de appels zonder klokhuis in dikke parten en leg die ook in de braadslee. Schep alles om met de resterende olie, voeg zout en peper toe en bak alles nog 20 minuten. 

Voeg de wijn, bouillon, balsamico azijn, boter en het venkelzaad toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles om. Verhit het gerecht nog 15 minuten, tot de rode wijn iets is ingekookt en de jus lekker bubbelt. Garneer met het venkelgroen en serveer direct. 


Heerlijke gerechten uit de oven van Sue Quinn



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.