Kipschnitzel in een zadenkorst

Uit Simpel van Yotam Ottolenghi

Voorwoord van de auteur

Maak een extra portie van het zaden-broodkruimmengsel als u verslaafd raakt aan dit simpele avondhapje- en volgens mij is de kans daarop behoorlijk groot. U kunt het in een goed gesloten trommel wel een maand bewaren, en het is heel nuttig om in voorraad te hebben. Het is net zo lekker op witte-visfilets of repen flespompoen als kip. 

 

Tip: wij vonden de kip gebakken in een vloeibaar bak- en braadproduct lekkerder dan in olie. Veel minder vet en beter van smaak.


Ingrediënten voor 4 personen 

 

4 kipfilets, elk ervan in 3 lange repen gesneden

50 g bloem

2 middelgrote eieren, losgeklopt

80 g panko

60 g wit sesamzaad

25 g zwart sesamzaad

40 g zonnebloempitten, grof gehakt

1 1/2 el korianderzaad, grof gekneusd

1 tl geelwortelpoeder

1 t cayennepeper

100 ml zonnebloemolie, om in te bakken

1 citroen, in vieren, voor erbij

zout en zwarte peper

 

Leg de stukke kip steeds tussen 2 stukken plasticfolie en rol ze een voor een met een deegroller dunner uit. De schnitzels moeten uiteindelijk 2 cm dik zijn. 

Meng in een middelgrote kom de bloem met 1/4 tl zout en wat zwarte peper.

Giet de geklopte eieren in een anderen kom.

Roer in een derde kom de panko met alle zaden, het geelwortelpoeder, de cayennepeper en 3/4 tl zout door elkaar. 

Haal elk stuk kip door de bloem en schud het teveel eraf. Dompel het nu door het losgeklopte ei en wentel het daarna door het zadenmengsel zodat beide kanten goed bedekt zijn. Bewerk de overige stukken op dezelfde manier. 
Giet een laag zonnebloemolie van 1/2 cm in een grote koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Bak als de olie heet is de schnitzels met een paar tegelijk, 5-6 minuten, keer ze halverwege de tijd zodat de schnitzels gaar en aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op een met keukenpapier beklede schaal terwijl u de overige schnitzels bakt. Serveer ze heet met een partje citroen erbij. 


Simpel van Yotam Ottolenghi



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.