Kipschnitzel in een zadenkorst

4 personen - 15 minuten

kip & gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, elk ervan in 3 lange repen gesneden
  • 50 g bloem
  • 2 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 80 g panko
  • 60 g wit sesamzaad
  • 25 g zwart sesamzaad

 

  • 40 g zonnebloempitten, grof gehakt
  • 1 1/2 el korianderzaad, grof gekneusd
  • 1 tl geelwortelpoeder
  • 1 t cayennepeper
  • 100 ml zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 citroen, in vieren, voor erbij
  • zout en zwarte peper

 


Bereiden

Leg de stukke kip steeds tussen 2 stukken plasticfolie en rol ze een voor een met een deegroller dunner uit. De schnitzels moeten uiteindelijk 2 cm dik zijn. 

Meng in een middelgrote kom de bloem met 1/4 tl zout en wat zwarte peper.

Giet de geklopte eieren in een anderen kom.

Roer in een derde kom de panko met alle zaden, het geelwortelpoeder, de cayennepeper en 3/4 tl zout door elkaar. 

Haal elk stuk kip door de bloem en schud het teveel eraf. Dompel het nu door het losgeklopte ei en wentel het daarna door het zadenmengsel zodat beide kanten goed bedekt zijn. Bewerk de overige stukken op dezelfde manier. 
Giet een laag zonnebloemolie van 1/2 cm in een grote koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Bak als de olie heet is de schnitzels met een paar tegelijk, 5-6 minuten, keer ze halverwege de tijd zodat de schnitzels gaar en aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op een met keukenpapier beklede schaal terwijl u de overige schnitzels bakt. Serveer ze heet met een partje citroen erbij. 

Kookboek

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.