Het Franse Kookatelier

Marjorie Taylor & Kendall Smith Franchini

Inhoud kookboek

Van madeleines en escargots tot coq au vin, vis, salades en stoofgerechten; en van chocolademousseline tot allerhande soorten verfijnd gebak. De klassieke Franse gastronomie spreekt tot de verbeelding en is de inspiratiebron van vele keukens en culinaire tradities.

 


Auteur: Majorie Taylor

Uitgever: Spectrum

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 400

ISBN: 9789000361229

Uitgave: september 2018

Prijs: € 39,99

Het Franse kookatelier is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het gaat over het leven van moeder en dochter in een charmant Frans dorp, en hun relatie met de mensen in de regio: van bakkers tot wijnboeren. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier. Met meer dan 200 prachtige foto's van zowel gerechten als de omgeving is dit een fantastische bron voor de Franse keuken.

 

De gerechten zijn geordend in seizoensmenu's en per gang. Stap-voor-stapfotografie laat zien hoe je brood maakt, gebak, soufflé, lamsvlees en andere belangrijke Franse kooktechnieken. Met verhalen van boeren, slagers, bijenhouders, wijnmakers en kaasproducenten.

 

 

Moeder en dochter Marjorie Taylor en Kendall Smith Franchini droomden ervan in Frankrijk te wonen. Ze realiseerden hun droom met het oprichten van Cook's Atelier, inmiddels een gevierde kookschool in het hart van de Bourgogne.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com

 Recepten uit Het Franse Kookatelier


WitlofgratinGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.