Masala eieren met aubergine en tomaat

4 personen - 

ei

Ingrediënten

  • 1 aubergine 
  • 4 eieren 
  • 400 g basmatirijst 
  • zout
  • 200 g tomaten 

 

  • 1/2 bosje koriander 
  • 1 el olie 
  • 2 tl garam masala
  • 200 ml kokosmelk 

 


Bereiden

Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi ze met wat zout en laat ze in een vergiet ca 20 minuten uitlekken. Breng intussen de eieren met koud water aan de kook en kook ze ca. 6 minuten. Spoel ze kort onder koud water, pel en halveer ze. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en hak grof.

 

Verhit de olie in een wok en fruit er de garam masala ca. 1 minuut in. Voeg de aubergine toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Blus af met de kokosmelk. Laat het geheel ca. 4 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de eieren en de tomatenblokjes op laag vuur in de curry. Serveer in kommen met de rijst en strooi er de korianderblaadjes overheen.

Magazine

koken & Genieten september 2018Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.