Reestoof met spek en appel

Uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Binnenkort, als het weer frisser wordt, heb je zin in zo'n heerlijk herfstgerecht. Zoiets als deze reestoof met appel? 
Omdat niet alles verkrijgbaar was, maakten wij het recept met hertenpoulet en jonagold appels. En lekker dat het was!

Ingrediënten voor 4 personen 


800 g stoofvlees van ree 

50 g roomboter 

1 ui, gesnipperd

100 g gerookt spek, in blokjes

1 flinke el bloem 

3 kruidnagels

150 ml ongezoet appelsap 

200 ml wildfond 

2 goudrenetten 

2 tl suiker 

1 el fijngehakte peterselie 


Snijd het vlees in stukken en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper. Smelt 25 g boter in een stoofpan. Bak de ui met het spek 4 minuten. Schep het vlees erdoor en bak in 4 minuten bruin.

Strooi de bloem over het vlees en bak nog 1 minuut. Voeg de kruidnagels toe. Schenk het appelsap en de fond langs de rand in de pan. Breng tegen de kook.

Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Neem de laatste 15 minuten de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Steek intussen met de appelboor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en snijd ze in plakken.

Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de appelplakken aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze met de suiker en bak ze nog 1-2 minuten.

Breng de reestoof op smaak met zout en peper en schep op een warme schaal. Leg de appelplakken op de stoof en bestrooi met de peterselie. Lekker met knolselderijpuree.


Uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.