Zalm met avocado en mierikswortelcrème

L'Art de la Table van Gintare Marcel

Voorwoord van de auteur 
Dit zijn mooie en heerlijke canapés om aan het begin van een feestje te serveren. Mierikswortel-limoencrème is hier de ster die alle andere ingrediënten met elkaar verbindt, dus mees er niet zuinig mee: mensen zullen je erom waarderen. 

Ingrediënten voor 30 canapés

6 plakjes wit brood of één heel stokbrood

olijfolie, om het bruid te bestrijken 

1/2 avocado

sap van 1/2 limoen

200 gerookte zalm, in dunne plakken 

Verse koriander, gehakt 


Mierikswortel-limoencrème

3 eetlepels mayonaise

2 1/2 eetlepel mierikswortel

1 eetlepel versgeperst limoensap 

fijngeraspte schil van 1 limoen

Zout en versgemalen peper 


Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Steek ongeveer 30 rondjes uit het brood met een steker van ongeveer 2 1/2 cm breed.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet weg en laat afkoelen. 

Snij de avocado in blokjes en knijp er wat limoensap over om te voorkomen dat ze verkleuren. 

Meng alle ingrediënten voor de mierikswortel-limoencrème, proef en pas indien nodig aan. 

Smeer als de toast is afgekoeld en doorsnee door crème op elk rondje. Beleg met gerookte zalm, avocado en wat gehakte koriander. 


L'Art de la Table van Gintare Marcel



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.