Zalm met avocado en mierikswortelcrème

30 canapés - 20 minuten

borrelhapje

Ingrediënten

  • 6 plakjes wit brood of één heel stokbrood
  • olijfolie, om het bruid te bestrijken 
  • 1/2 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 gerookte zalm, in dunne plakken 
  • Verse koriander, gehakt 

 

Mierikswortel-limoencrème

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 1/2 eetlepel mierikswortel
  • 1 eetlepel versgeperst limoensap 
  • fijngeraspte schil van 1 limoen
  • Zout en versgemalen peper 

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Steek ongeveer 30 rondjes uit het brood met een steker van ongeveer 2 1/2 cm breed.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet weg en laat afkoelen. 

Snij de avocado in blokjes en knijp er wat limoensap over om te voorkomen dat ze verkleuren. 

Meng alle ingrediënten voor de mierikswortel-limoencrème, proef en pas indien nodig aan. 

Smeer als de toast is afgekoeld en doorsnee door crème op elk rondje. Beleg met gerookte zalm, avocado en wat gehakte koriander. 

Kookboek

L'Art de la Table

Gintare Marcel

L'Art de la Table neemt de lezer mee door de gebieden rond de zee en met vele bekende en onbekendere recepten ...

 

Naar het boek.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.