Zonovergoten kurkuma-kokosstoofpot

4 personen - 30 minuten

stoofgerecht - vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie 
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt 
  • 1 tl kurkuma 
  • 1 el kerrie 
  • 2 grote zoete aardappels, in blokjes 

 

  • 400 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt 
  • sap van 1/2 limoen 
  • grote hand verse koriander, grof gehakt 
  • versgemalen zwarte peper en zout 

 


Bereiden

Zet en grote pan op matig vuur en doe de olie erin. Voeg de ui toe en peper en zout naar smaak en fruit de uisnippers in 6-8 minuten beetgaar.

Doe er de knoflook, chilipeper, kurkuma en kerrie bij en bak nog twee minuten tot de specerijen gaan geuren. 

Roer de aardappelblokjes erdoor en zorg daar ze rondom met de specerijen bedekt zijn. Voeg de bouillon, kokosmelk en kikkererwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 15 minuten sudderen of tot de zoete aardappel beetgaar is. 

Voeg zo nodig nog peper en zout toe en roer het limoensap en de koriander erdoor. Serveer de stoofpot in kommen of diepe borden. 

Kookboek

Eet. Leef. Reis.

Donal Skehan

Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.