Zonovergoten kurkuma-kokosstoofpot

Uit Eet. Leef. Reis van Donal Skehan

Voorwoord van de auteur 
Op die dagen dat alleen een weldadig bord stralende zonneschijn helpt, is dit recept je redding! Pad het naar eigen inzicht aan - flespompoen, reuzenpompoen oud en vastkokende aardappel, ze geven allemaal body aan het gerecht. 

Ingrediënten voor 4 personen 

2 el olijfolie 

1 grote ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, fijngehakt 

1 rode chilipeper, fijngehakt 

1 tl kurkuma 

1 el kerrie 

2 grote zoete aardappels, in blokjes 

400 ml groentebouillon

400 ml kokosmelk uit blik

400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt 

sap van 1/2 limoen 

grote hand verse koriander, grof gehakt 

versgemalen zwarte peper en zout 


Zet en grote pan op matig vuur en doe de olie erin. Voeg de ui toe en peper en zout naar smaak en fruit de uisnippers in 6-8 minuten beetgaar.

Doe er de knoflook, chilipeper, kurkuma en kerrie bij en bak nog twee minuten tot de specerijen gaan geuren. 

Roer de aardappelblokjes erdoor en zorg daar ze rondom met de specerijen bedekt zijn. Voeg de bouillon, kokosmelk en kikkererwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 15 minuten sudderen of tot de zoete aardappel beetgaar is. 

Voeg zonodig nog peper en zout toe en roer hey limoensap en de koriander erdoor. Serveer de stoofpot in kommen of diepe borden. 


Eet. Leef. Reis. van Donal Skehan



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.