Cottage pie

4 personen - 50 minuten

ovenschotel

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt 
  • 500 g bloemige aardappels 
  • 1 wortel
  • 1 groene paprika 
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie 
  • 1 el tomatenpuree 

 

  • 1 dl melk
  • 50 g boter (+ wat extra)
  • snufje nootmuskaat 
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje 
  • peper en zout

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Snijd de wortel en de paprika heel fijn.

Hak de uien. Fruit ze glazig in de olie. Voeg de stukjes wortel en paprika toe en bak het rul. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met zout en peper. Voeg het laurierblaadje en het takje tijm toe.

 

Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

Beboter een ovenschaal en verdeel er het gehakt over. Dek af met een laag puree. Zet 20 minuten in de oven, tot er een goudgeel korstje op zit.

Kookboek

Gehakt

Sophie Matthys

Gehakt is een echt blijvende topper in onze keuken: je maakt er makkelijke gerechten mee die snel klaar zijn en ...

 

Lees verder

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.