Cottage pie

Uit Gehakt van Sophie Matthys

In het boek Gehakt staat dit recept met lamsgehakt beschreven. Het wordt dan een Shepherd's pie genoemd. 
Maak je het recept met rundergehakt, dan heb je een cottage pie.

Ingrediënten voor 4 personen 

600 g rundergehakt 

500 g bloemige aardappels 

1 wortel

1 groene paprika 

2 uien

2 el olijfolie 

1 el tomatenpuree 

1 dl melk

50 g boter (+ wat extra)

snufje nootmuskaat 

1 takje tijm

1 laurierblaadje 

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Snijd de wortel en de paprika heel fijn.

Hak de uien. Fruit ze glazig in de olie. Voeg de stukjes wortel en paprika toe en bak het rul. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met zout en peper. Voeg het laurierblaadje en het takje tijm toe.

 

Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

Beboter een ovenschaal en verdeel er het gehakt over. Dek af met een laag puree. Zet 20 minuten in de oven, tot er een goudgeel korstje op zit.


Gehakt van Sophie Matthys

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.