Rundergoulash met gemengde paddenstoelen

4 personen - 2 1/2 uur

stoofgerecht - vlees

Ingrediënten

  • 75 g gerookt spek
  • 500 g uien
  • 1 kg runderlappen
  • 3 el boter
  • zout en peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 1 tl suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olie
  • 100 g cranberry's (vers of diepvries)

Bereiden

Snijd het gerookte spek in reepjes. Pel de uien en hak ze grof. Dep eventueel de runderlappen droog. Bak het spek in een braadpan knapperig en neem het uit de pan. Verhit 2 el boter in het bakvet. Bak er de runderlappen in porties in. Bak de ui mee. Voeg het spek toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort. Blus af met rode wijn. Breng aan de kook en kook ca. 3 minuten. Schenk 750 ml water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en de laurierblaadjes. Kook afgedekt ca. 2 uur op laag vuur. 

 

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze klein. Verhit de olie en de overige boter in een pan. Bak er de paddenstoelen in porties ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. 

Voeg de cranberry's ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd toe aan de goulash en bak mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte aardappels of puree. 

Magazine

Koken & Genieten Oktober 2018



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.