Rundergoulash met gemengde paddenstoelen

Uit Koken & Genieten Oktober 2018

Dit recept is voor hele grote eters. Voor ons was het te veel maar dat is niet erg, is er nog wat over voor morgen. Laat alles wel wat langer stoven want 2 uurtjes is aan de krappe kant en taai vlees is niet de bedoeling.

 

Omdat de supermarkt nog geen cranberry's verkoopt hebben wij kersen gebruikt. Dat was ook heel lekker. 

 


Ingrediënten voor 4 personen 

75 g gerookt spek

500 g uien

1 kg runderlappen

3 el boter

zout en peper

2 el tomatenpuree

250 ml rode wijn

1 tl suiker

2 laurierblaadjes

500 g gemengde paddenstoelen

1 el olie

100 g cranberry's (vers of diepvries)

 

Snijd het gerookte spek in reepjes. Pel de uien en hak ze grof. Dep eventueel de runderlappen droog. Bak het spek in een braadpan knapperig en neem het uit de pan. Verhit 2 el boter in het bakvet. Bak er de runderlappen in porties in. Bak de ui mee. Voeg het spek toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort. Blus af met rode wijn. Breng aan de kook en kook ca. 3 minuten. Schenk 750 ml water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en de laurierblaadjes. Kook afgedekt ca. 2 uur op laag vuur. 

 

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze klein. Verhit de olie en de overige boter in een pan. Bak er de paddenstoelen in porties ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. 

Voeg de cranberry's ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd toe aan de goulash en bak mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte aardappels of puree. 

 


Koken & Genieten Oktober 2018Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.