Rundvlees Stroganoff met tagliatelle

4 personen - 40 minuten

pasta - vlees

Ingrediënten

 • 120 g boter
 • 4 uien, in dunne plakjes
 • 120 g champignons, in plakjes
 • sap van 1 citroen, gezeefd
 • 20 g bloem
 • 250 ml slagroom

 

 • 1 tl suiker
 • 1 el pittige mosterd
 • 1 el olie
 • 800 g runderhaas, in dunne plakjes
 • of lende, in dunne reepjes
 • zout en peper

 


Bereiden

Smelt 100 g boter in een pan, doe er de uien in en fruit ze in 10 minuten goudbruin, roer af en te. Doe er de champignons en het citroensap bij en laat alles 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Schud af en toe aan de pan. Smelt de rest van de boter in een koekenpan, roer er de bloem door en bak het al roerend 2 minuten. Roer er de room en suiker door en laat alles nog 7-8 minuten op laag vuur staan, roer vaak. Voeg zout en peper naar smaak toe, haal de pan van het vuur en roer de mosterd door de saus.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg er de plakjes of reepjes vlees in en bak ze in een paar minuten bruin en gaar. Roer vaak. Roer het vlees door het mengsel van champignons en uien, giet er de saus overheen en schep het gerecht op een warme schaal. 

Kookboek

De Zilveren Lepel

Jantine Crezée

De Zilveren Lepel is de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. Het is al 50 jaar het best verkochte kookboek in Italië ...

 

Naar het boek.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.