Rundvlees Stroganoff met tagliatelle

Uit De Zilveren Lepel van Jantine Crezée

Een recept hoef je niet precies zo op te volgen als beschreven staat. Het geeft je meer een richting. 

Ook de smaak pas je aan naar je eigen inzicht.

 

Zo hebben wij bij deze rundvlees Stroganoff de tagliatelle de saus bij de uien gemaakt en niet apart. Deze uien-champignonsaus hebben we vervolgens gemengd met de tagliatelle. Let er dan wel op dat de tagliatelle de saus opneemt. Je hebt dus extra vocht nodig. Maak de saus dunner met wat bouillon of kookvocht. 

 

Lekker met een frisse groene salade. 


Ingrediënten voor 4 personen 

120 g boter

4 uien, in dunne plakjes

120 g champignons, in plakjes

sap van 1 citroen, gezeefd

20 g bloem

250 ml slagroom

1 tl suiker

1 el pittige mosterd

1 el olie

800 g runderhaas, in dunne plakjes

of lende, in dunne reepjes

zout en peper

 

Smelt 100 g boter in een pan, doe er de uien in en fruit ze in 10 minuten goudbruin, roer af en te. Doe er de champignons en het citroensap bij en laat alles 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Schud af en toe aan de pan. Smelt de rest van de boter in een koekenpan, roer er de bloem door en bak het al roerend 2 minuten. Roer er de room en suiker door en laat alles nog 7-8 minuten op laag vuur staan, roer vaak. Voeg zout en peper naar smaak toe, haal de pan van het vuur en roer de mosterd door de saus.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg er de plakjes of reepjes vlees in en bak ze in een paar minuten bruin en gaar. Roer vaak. Roer het vlees door het mengsel van champignons en uien, giet er de saus overheen en schep het gerecht op een warme schaal. 


De Zilveren Lepel van Jantine CrezéeGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.