Taco's met spek, sla en tomaat

3-4 personen - 20 minuten

salade

Ingrediënten

  • 2 tl plantaardige olie
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 krop romaine 
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer 
  • sap van 1 citroenen

 

  • 1/2 Thaise chilipeper
  • snufje zout 
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/8 rode ui, in dunne ringen 
  • 1 el fijngehakte koriander 
  • 1 el gehakte verse peterselie

 


Bereiden

Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en bewaar ze. Snijd driekwart van de komkommer in halve maantjes. 

Pureer de rest van de komkommer met de zaadlijsten en het citroensap, de chilipeper,  zout en peper. Doe de halvemaantjes van komkommer met de ui in een schaal met het citroen- pepermengsel en de gehakte koriander en meng alles goed. 

 

Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek 6-7 minuten. Draai het spek en paar keer om. Laat uitlekken op keukenpapier.

 

Serveren 

Leg een slablad in de vorm van een kommetje op een bord. Leg 2 plakken spek in het midden van het blad, gevolgd door wat tomaat en de komkommersalsa.

Bestrooi met peterselie. 

Kookboek

Taco's

Felipe Fuentes Cruz & Ben Fordham

Taco's zijn het kloppende hart van de Mexicaanse keuken. Eenvoudig gezegd bestaat een taco uit een tortilla met vulling ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.