Taco's met spek, sla en tomaat

Uit Taco's van Felipe Fuentes Cruz en Ben Fordham

Dit recept is heel eenvoudig, maar de combinatie van knapperig ontbijtspek met de verse komkommersalsa is onweerstaanbaar. De traditionele tortilla's worden hier vervangen door slabladeren, als ode aan de Amerikaanse 'BLT' - en broodje met bacon, sla en tomaat. Dit is een heerlijke lichte lunch op een warme dag of en fris voorgerecht voor bij de barbecue. 

Ingrediënten voor 3-4 personen 

2 tl plantaardige olie

8 plakken ontbijtspek

1 krop romaine 

2 tomaten

1/2 komkommer 

sap van 1 citroenen

1/2 Thaise chilipeper

snufje zout 

versgemalen zwarte peper

1/8 rode ui, in dunne ringen 

1 el fijngehakte koriander 

1 el gehakte verse peterselie


Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en bewaar ze. Snijd driekwart van de komkommer in halve maantjes. 

Pureer de rest van de komkommer met de zaadlijsten en het citroensap, de chilipeper,  zout en peper. Doe de halvemaantjes van komkommer met de ui in een schaal met het citroen- pepermengsel en de gehakte koriander en meng alles goed. 


Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek 6-7 minuten. Draai het spek en paar keer om. Laat uitlekken op keukenpapier.


Serveren 

Leg een slablad in de vorm van een kommetje op een bord. Leg 2 plakken spek in het midden van het blad, gevolgd door wat tomaat en de komkommersalsa.

Bestrooi met peterselie. 


Uit Taco's van Felipe Fuentes Cruz en Ben Fordham



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.