Balletjes in tomatensaus

Uit gehakt van Sophie Matthys

Het recept is voor 4 personen en dan is het best wel veel. Van de helft van het gehakt en de saus hebben we spaghetti gemaakt. De balletjes voor de spaghetti hebben we wel kleiner gemaakt dan hier op de foto. Dan zijn ze makkelijk met de pasta te mengen. 

Van de andere helft hebben we een snack gemaakt, zie foto. Het was alleen zó lekker, niet alle balletjes hebben de foto gehaald hebben ;)


Balletjes voor 4 (hoofdgerecht)

1 kg gemengd gehakt

2 el olijfolie

1 el boter

1/2 bosje peterselie

4 el paneermeel

2 eieren

peper en zout

 

Tomatensaus

2 teentjes knoflook

3 uien

4 stengels groene selderij

1 wortel

1/2 rode chilipeper

80 g geconcentreerde tomatenpuree (blik)

snufje suiker

1 el bloem

1 takje salie

2 takjes tijm

2 takjes dragon

1 takje rozemarijn

1 laurierblaadje

1 el olijfolie

4 dl water

500 g tomatenpulp

800 g gepelde tomaten

snufje oregano

 

Maak eerst de tomatensaus. Snijd de uien fijn en pers de knoflook. Stoof de ui enkele minuten in de olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Doe de knoflook bij de uien. Snijd de selderij en de wortel in fijne stukjes, voeg bij de uien en roer.

Hak de chilipeper fijn en laat ook meestoven.

Voeg de tomatenpuree en de suiker bij de groenten.

Poeder de bloem over de gestoofde groenten en roer. Voeg het water, de kruiden, de tomaten en de tomatenpulp toe. Laat de saus met deksel een uur sudderen op een heel zacht vuur. Mix en zeef de saus en kruid met peper en zout. 

Maak nu de balletjes. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng met de eieren, de peterselie en het paneermeel. Kneed met je handen. Kruid bij met peper en zout. Rol balletjes van 4 cm dik. 

Smelt de boter en olijfolie in een braadpan. Bak de balletjes bruin. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Dien op met puree en gekookte aardappelen.


Gehakt van Sophie Matthys



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.