
2 personen - 50 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels, geschild
- 200 g prei, in ringen gesneden
- 50 g boter
- 125 g crème fraîche
- 2 portabella's
- 100 g brie
- 1 el hazelnoten, fijngehakt
- 1 el paneermeel
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 100 g cantharellen
- 1 el kappertjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 eentje knoflook, fijngehakt
- 1 el bieslook, gesneden
Bereiden
Kook de geschilde aardappelen ongeveer 15 tot 20 minuten, tot ze bijna uit elkaar vallen en laat in de laatste 5 minuten de prei meekoken. Giet daarna de pan af en stoom de aardappels droog. Stamp de aardappels fijn. Om de puree smeuïg te maken voeg je boter en crème fraîche toe.
Vul ondertussen de portabella's met de brie en bestrooi de gevulde portabella's met een mix van gehakte hazelnoten en paneermeel. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Zet de portabella's ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden, tot de paneerlaag goudbruin wordt.
Als de preistamppot en de gevulde portabella's klaar zijn, kun je de cantharellen bakken in olijfolie. Zodra deze cantharellen kleur krijgen, voeg je de kappertjes, sjalot en knoflook toe en bak je deze kort mee.
Serveer de stamppot met de portabella's en de gebakken cantharellen er bovenop. Bestrooi er ter garnering wat fijngesneden bieslook overheen.
Kookboek

Vega Lekker
Danny Jansen & Patricia Snijders
Ben jij even goed bezig! Meer plantaardige voeding op je menu heeft grote voordelen voor je lijf, het klimaat, de oceanen ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.