Paddenstoelen, prei en brieschotel

Uit Vega Lekker van Danny Jansen en Patricia Snijders

Dit voelt als thuis uit eten. Wat een feest!

En wanneer je goed voorbereidt en alles klaar hebt staan, is het gerechtje ook nog eens binnen 30 minuten klaar. 


Ingrediënten voor 2 personen 

500 g kruimige aardappels, geschild

200 g prei, in ringen gesneden

50 g boter

125 g crème fraîche

2 portabella's

100 g brie

1 el hazelnoten, fijngehakt

1 el paneermeel

olijfolie

peper en zout naar smaak

100 g cantharellen

1 el kappertjes

1 sjalot, gesnipperd

1 eentje knoflook, fijngehakt

1 el bieslook, gesneden

 

Kook de geschilde aardappelen ongeveer 15 tot 20 minuten, tot ze bijna uit elkaar vallen en laat in de laatste 5 minuten de prei meekoken. Giet daarna de pan af en stoom de aardappels droog. Stamp de aardappels fijn. Om de puree smeuïg te maken voeg je boter en crème fraîche toe. 

Vul ondertussen de portabella's met de brie en bestrooi de gevulde portabella's met een mix van gehakte hazelnoten en paneermeel. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Zet de portabella's ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden, tot de paneerlaag goudbruin wordt. 

Als de preistamppot en de gevulde portabella's klaar zijn, kun je de cantharellen bakken in olijfolie. Zodra deze cantharellen kleur krijgen, voeg je de kappertjes, sjalot en knoflook toe en bak je deze kort mee. 

Serveer de stamppot met de portabella's en de gebakken cantharellen er bovenop. Bestrooi er ter garnering wat fijngesneden bieslook overheen. 

 


Vega Lekker van Danny Jansen en Patricia Snijders



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.