Gehaktballetjes van kip

Uit Sergio's Smaakmakers van Sergio Herman

Voorwoord van de auteur

Deze gehaktballetjes van kip zijn geïnspireerd op mijn bezoek aan Yard Bird in Hong Kong. Ik heb ze op een stokje van citroengras geregen, vervolgens gebakken en voor het ultieme fast-food gevoel ondergespoten met sriracha en Japanse mayo.

 

Heerlijk Boek

Het voorwoord van Sergio komt niet helemaal overeen met het recept van de gehaktballetjes. Je doet de stengel citroengras pas in het balletjes wanneer ze gebakken zijn. En dat is prima want zo geeft het een heerlijk subtiele smaak en geur af. 


Ingrediënten voor 12 gehaktballetjes 

400 g kippengehakt

1 ei

5 el room

2-3 el sojasaus

2 el verse koriander, fijngehakt

30 g panko

4 stengels citroengras

sriracha-mayonaise

4 el kewpie-mayonaise

2 lente-uitjes, fijngesneden

1 tl zure Jalapeno, gehakt

1 limoen, rasp

1 nori-vel

sriracha, om af te werken

Arbequina-olijfolie

fijn zeezout en versgemalen peper

 

Meng het kippengehakt met ei, room, sojasaus, koriander en panko. Kruid wat bij met peper en zeezout en meng tot een homogene massa. Draai er ballen van van 40-50 gram per stuk.

 

Snijd de stengels citroengras in de lengte in vieren. Rol de gehaktballen op je keukenwerkbank wat langwerpig. Bak deze dan aan in olijfolie tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en steek in elke bal een stengel citroengras. 

 

Dresseer ze op een leuke schaal en spuit er een beetje sriracha- en kewpie-mayonaise over. Werk af met lente-ui, Jalapeno, limoenrasp, stukjes nori-vel en sriracha. 


Bereidingstijd 15 minuten. 


Sergio's Smaakmakers van Sergio HermanGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.