
12 gehaktballetjes - 15 minuten
borrelhapje
Ingrediënten
- 400 g kippengehakt
- 1 ei
- 5 el room
- 2-3 el sojasaus
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 30 g panko
- 4 stengels citroengras
- sriracha-mayonaise
- 4 el kewpie-mayonaise
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 tl zure Jalapeno, gehakt
- 1 limoen, rasp
- 1 nori-vel
- sriracha, om af te werken
- Arbequina-olijfolie
- fijn zeezout en versgemalen peper
Bereiden
Meng het kippengehakt met ei, room, sojasaus, koriander en panko. Kruid wat bij met peper en zeezout en meng tot een homogene massa. Draai er ballen van van 40-50 gram per stuk.
Snijd de stengels citroengras in de lengte in vieren. Rol de gehaktballen op je keukenwerkbank wat langwerpig. Bak deze dan aan in olijfolie tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en steek in elke bal een stengel citroengras.
Dresseer ze op een leuke schaal en spuit er een beetje sriracha- en kewpie-mayonaise over. Werk af met lente-ui, Jalapeno, limoenrasp, stukjes nori-vel en sriracha.
Kookboek

Sergio's Smaakmakers
Sergio Herman
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.