Pastinaaksoep

Uit Vega lekker van Danny Jansen en Patricia Snijders

Weer zo'n lekker recept uit Vega Lekker. Een heerlijk zachte, romige pastinaaksoep met shiitake en pittige olie. Wat een geweldig recept!


De pittige olie hebben wij vervangen door chili-olie die we nog hadden. Dat maakt dat deze soep nóg sneller op tafel staat. 


Ingrediënten voor 6 personen 

1 rawit peper, in dunne ringetjes gesneden

1 limoenblad

1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden

1 dl zonnebloemolie

 

1 grote ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesneden

1 el roomboter

5 dl groentebouillon

300 g pastinaak, geschild en in stukjes gesneden

4 dl kookroom

peper en zout, naar smaak

100 g shiitake, zonder steel, in plakjes gesneden

zonnebloemolie

3 bosuitjes, in ringetjes gesneden

gebakken uitjes, naar wens

 

Verwarm de rawit, limoenblad en knoflook in de zonnebloemolie. Laat dit op laag vuur trekken zodat er een aromatische olie ontstaat en zet apart.

 

Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje boter en voeg daarna de bouillon en pastinaken toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig koken tot de pastinaken gaar zijn.

 

Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Mocht de soep te snel binden door de pastinaak, dan kun je nog extra bouillon toevoegen.

 

Bak de shiitake in een beetje zonnebloemolie en serveer de soep met de gebakken shiitake en bosuitjes, lekker wat pikante olie en voor de liefhebber wat gebakken uitjes. 

 

Bereiding: 45 minuten.

 


Vega Lekker van Danny Jansen en Patricia Snijders



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.