Pastinaaksoep

6 personen - 45 minuten

soep

Ingrediënten

  • 1 rawit peper, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 limoenblad
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 el roomboter
  • 5 dl groentebouillon

 

  • 300 g pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 dl kookroom
  • peper en zout, naar smaak
  • 100 g shiitake, zonder steel, in plakjes gesneden
  • zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • gebakken uitjes, naar wens

 


Bereiden

Verwarm de rawit, limoenblad en knoflook in de zonnebloemolie. Laat dit op laag vuur trekken zodat er een aromatische olie ontstaat en zet apart.

 

Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje boter en voeg daarna de bouillon en pastinaken toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig koken tot de pastinaken gaar zijn.

 

Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Mocht de soep te snel binden door de pastinaak, dan kun je nog extra bouillon toevoegen.

 

Bak de shiitake in een beetje zonnebloemolie en serveer de soep met de gebakken shiitake en bosuitjes, lekker wat pikante olie en voor de liefhebber wat gebakken uitjes. 

Kookboek

Vega Lekker van Danny Jansen en Patricia Snijders

Danny Jansen & Patricia Snijders

Ben jij even goed bezig! Meer plantaardige voeding op je menu heeft grote voordelen voor je lijf, het klimaat, de oceanen ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.