Rucola-paddenstoelenrisotto

4 personen - 30 minuten

rijst & risotto

Ingrediënten

  • 85 g boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 15 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 300 g risotto

 

  • 125 ml witte wijn
  • 2-3 reepjes sinaasappelschil
  • 400 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken gehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas en extra voor erover
  • 85 g rucola, grof gehakt

 


Bereiden

Maal de gedroogde paddenstoelen in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine fijn. Los het bouillontablet op in 1 liter heet water. 

Smelt 25 g boter in een pan met dikke bodem en bak hierin zachtjes de sjalotjes. Schep de risotto en de fijngemalen paddenstoelen erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen en glazig zijn. 

Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan de bouillon in 3-4 porties toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig. Voeg ook de sinaasappelreepjes toe. Kook de rijst in 18-20 minuten beetgaar.

Smelt in een koekenpan nog 25 g boter en bak de verse paddenstoelen in 6-7 minuten beetgaar. 

Rasp de helft van de kaas. Neem de risotto van het vuur. Roer de resterende 25 g boter in vlokjes met de geraspte kaas erdoor en laat 2-3 minuten rusten. Schep de rucola met peper naar smaak door de risotto. Schep de risotto op 4 borden en rasp er extra Parmezaanse kaas over. 

Magazine

Delicious editie 11, november 2018

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.