Kip in gekruide tomatensaus

Uit Selamat Makan van Wouter F.P.H. Rademakers

Dit gerecht staat in een handomdraai te sudderen op het vuur. Uien fruiten met lekker veel kruiden, kip erbij en dan nog wat tomstenpuree, melk en water. Dat is alles. En vervolgens heb je je handen vrij om wat anders te maken of lekker te gaan zitten.

Ingrediënten voor 4 personen 

600 g kip in kleine stukken 

1 tl trassi

3 grote uien, fijngesneden 

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 spriet sereh 

1 tl ketoembar

1 el sambal

1 blikje tomatenpuree 

1 kopje melk

1 kopje water


Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat. Fruit dan in wat olie de trassi, uien, knoflook, sereh, ketoembar en de sambal. Zijn de uien bruin, dan de kip erbij en het mengsel bruin laten worden. Voeg Daan en kopje melk en water toe. Daarna de tomatenpuree. Alles goed doorroeren en op een klein vuur nog 30 minuten laten sudderen. 


Selamat Makan van Wouter F.P.H. RademakersGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.