
4 personen - 45 minuten
kip & gevogelte
Ingrediënten
- 600 g kip in kleine stukken
- 1 tl trassi
- 3 grote uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 spriet sereh
- 1 tl ketoembar
- 1 el sambal
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kopje melk
- 1 kopje water
Bereiden
Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat. Fruit dan in wat olie de trassi, uien, knoflook, sereh, ketoembar en de sambal. Zijn de uien bruin, dan de kip erbij en het mengsel bruin laten worden. Voeg Daan en kopje melk en water toe. Daarna de tomatenpuree. Alles goed doorroeren en op een klein vuur nog 30 minuten laten sudderen.
Kookboek

Selamat Makan
Wouter Rademakers
Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle "blauwe hap' recepten ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.