Italiaanse lasagne

Uit Gehakt van Sophie Matthys

Een fijn basisrecept voor Italiaanse lasagne. Wij hebben hem voor ons zelf verder op smaak gebracht met knoflook, oregano, tijm, peterselie en omdat we van een beetje pittig houden met een rood pepertje en een lemon drop.

Maak de schaal verder af met mozzarella, tomaat en nog wat fijngehakte peterselie 

Ingrediënten voor 4 personen 

300 g lamsgehakt

300 g rundergehakt

10 gedroogde lasagnevellen

1 ui

1 wortel

2 stengels bleekselderij

1 blik tomatenstukjes

2 el olijfolie

80 g gemalen Parmezaanse kaas

zout en peper

 

Bechamelsaus

60 g boter

40 g bloem

5 dl melk

snufje nootmuskaat

20 g Parmezaanse kaas

 

Snijd de ui fijn en de wortel en bleekselderij in brunoise. Verhit de olijfolie in een ruime pan met deksel. Fruit de stukjes ui, wortel en selderij enkele minuten.

Voeg de twee soorten gehakt toe en bak rul. Kruid bij met peper en zout.

Doe de stukjes tomaat bij het vlees, vul het blik met water en voeg dit ook toe. Dek af en laat 2 uur pruttelen op het zachtste vuur. Roer af en toe. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bereid de bechamelsaus. Smelt de boter op een zacht vuur. Roer er de bloem door en laat even warmen. Roer nu de melk door de roux tot het een smeuïge saus is. Haal dan van het vuur, meng er de Parmezaanse kaas door en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. 

Neem een ovenschaal. Leg er achtereenvolgens een laagje bolognesesaus in, een laagje pastavellen, opnieuw een laagje bolognesesaus, vervolgens wat witte saus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Leg er dan opnieuw een laag pasta in en werk volgens dezelfde volgorde tot de ingrediënten op zijn. 

Werk af met een laag witte saus en een extra laag geraspte Parmezaanse kaas. 

Bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. 


Gehakt van Sophie Matthys



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.