Italiaanse lasagne

4 personen - 30 minuten + stoof- en oventijd

pasta

Ingrediënten

  • 300 g lamsgehakt
  • 300 g rundergehakt
  • 10 gedroogde lasagnevellen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 el olijfolie
  • 80 g gemalen Parmezaanse kaas
  • zout en peper

 

Bechamelsaus

  • 60 g boter
  • 40 g bloem
  • 5 dl melk
  • snufje nootmuskaat
  • 20 g Parmezaanse kaas

 


Bereiden

Snijd de ui fijn en de wortel en bleekselderij in brunoise. Verhit de olijfolie in een ruime pan met deksel. Fruit de stukjes ui, wortel en selderij enkele minuten.

Voeg de twee soorten gehakt toe en bak rul. Kruid bij met peper en zout.

Doe de stukjes tomaat bij het vlees, vul het blik met water en voeg dit ook toe. Dek af en laat 2 uur pruttelen op het zachtste vuur. Roer af en toe. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bereid de bechamelsaus. Smelt de boter op een zacht vuur. Roer er de bloem door en laat even warmen. Roer nu de melk door de roux tot het een smeuïge saus is. Haal dan van het vuur, meng er de Parmezaanse kaas door en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. 

Neem een ovenschaal. Leg er achtereenvolgens een laagje bolognesesaus in, een laagje pastavellen, opnieuw een laagje bolognesesaus, vervolgens wat witte saus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Leg er dan opnieuw een laag pasta in en werk volgens dezelfde volgorde tot de ingrediënten op zijn. 

Werk af met een laag witte saus en een extra laag geraspte Parmezaanse kaas. 

Bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. 

Kookboek

Gehakt

Sophie Matthys

Gehakt is een echt blijvende topper in onze keuken: je maakt er makkelijke gerechten mee die snel klaar zijn en ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.