Baskische Paprika-espelette quiche

4 personen - 30 minuten + oventijd

quiche

Ingrediënten

 • 240 g korstdeeg
 • 50 g emmentaler, geraspt

Vulling

 • 2 eieren en 1 eigeel
 • 70 ml volle melk
 • 150 ml vloeibare room
 • 90 g crème fraîche
 • 1/4 tl piment d'Espelette
 • zout

 

Garnituur

 • 2 rode paprika's
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 blaadje laurier
 • 3 el olijfolie
 • 2 tomaten
 • zout
 • piment d'Espelette
 • 150 g ossau-iraty (schapenkaas uit de Pyreneeën)

 


Bereiden

Verwarm de oven voor tot 170 graden

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de quichebodem. Wikkel de paprika's in de aluminiumfolie, zet ze 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het kroontje en de zaden en snijd in reepjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze samen met de laurier in de olijfolie. Blancheer de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de ui en bak ze tot ze uit elkaar vallen. Voeg de paprika, zout en piment d'Espelette toe. 

 

Klop de eieren, het eigeel, de melk, de room en de crème fraîche door elkaar. Voeg zout en piment d'Espelette toe. Snijd de korst van de ossau-iraty en snij de kaas in blokjes van 1 tot 2 cm. Verdeel het tomatenmengsel en de kaasblokjes over de geraspte kaas. Stort het eimengsel over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten. 

Kookboek

Quiche & Hartige taart van marion Flipo

Marion Flipo

We kennen allemaal de klassieke quiche Lorraine. Maar er zijn nog zoveel meer varianten op deze hartige taart ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.