Baskische Paprika-espelette quiche

Uit Quiche & Hartige taart van Marion Flipo

Een heerlijke quiche met 2 soorten kaas. Smaakvol en niet te pittig. Zalig!

 

Dit recept bevat een aantal ingrediënten die niet heel makkelijk verkrijgbaar zijn. Pas het recept daarom gerust aan.

Vervang de piment d'Espelette door gelijke delen paprikapoeder en cayenepeper en de ossau-iraty door een andere schapenkaas. 


Ingrediënten voor 4 personen 

240 g korstdeeg

50 g emmentaler, geraspt

 

Vulling

2 eieren en 1 eigeel

70 ml volle melk

150 ml vloeibare room

90 g crème fraîche

1/4 tl piment d'Espelette

zout

 

Garnituur

2 rode paprika's

1 ui

1 teen knoflook

1 blaadje laurier

3 el olijfolie

2 tomaten

zout

piment d'Espelette

150 g ossau-iraty (schapenkaas uit de Pyreneeën)

 

Verwarm de oven voor tot 170 graden

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de quichebodem. Wikkel de paprika's in de aluminiumfolie, zet ze 45 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het kroontje en de zaden en snijd in reepjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze samen met de laurier in de olijfolie. Blancheer de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de ui en bak ze tot ze uit elkaar vallen. Voeg de paprika, zout en piment d'Espelette toe. 

 

Klop de eieren, het eigeel, de melk, de room en de crème fraîche door elkaar. Voeg zout en piment d'Espelette toe. Snijd de korst van de ossau-iraty en snij de kaas in blokjes van 1 tot 2 cm. Verdeel het tomatenmengsel en de kaasblokjes over de geraspte kaas. Stort het eimengsel over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten. 


Quiche & Hartige taart van marion Flipo



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.