Dineren aan de gracht

Janny van der Heijden

Inhoud kookboek

In 1824 bestelde Jonkheer Willem van Loon het grootste zilveren servies dat ooit voor een particulier in Amsterdam werd gemaakt. Hij zette de toon voor de generaties die daarop volgden. De familie organiseerde in de loop der jaren talloze diners waar nationale en internationale gasten aanschoven. Macht en rijkdom droeg de familie niet alleen uit met zilver, porselein en kristal, maar ook knechten gekleed in livreien in de familiekleuren en een ogenschijnlijk moeiteloze organisatie.


Auteur: Janny van der Heijden

Uitgever: Nijgh & van Ditmar

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789038805580

Uitgave: oktober 2018

Prijs: € 29,99

De collectie van Museum Van Loon bevat vele bijzondere objecten die de rijke tafelcultuur van de familie illustreren. In Dineren aan de gracht wordt deze collectie voor het eerst uitvoerig beschreven. Het laat zien hoe de familie diners organiseerde en hoe het personeel downstairs ervoor zorgde dat upstairs alles vlekkeloos verliep. De strenge regels van een formeel diner, van tafels dekken tot servetten vouwen, komen allemaal aan bod, evenals anekdotes over legendarische diners.

 

Zonder recepten kan er echter niet gegeten worden. Daarom bewerkte Janny van der Heijden speciaal voor deze uitgave 30 recepten die al sinds 1900 in de familie bewaard worden. In dit bijzondere boek worden de keukengeheimen van weleer uit de doeken gedaan, waardoor de thuiskok van nu er ook mee aan de slag

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com

 Recepten uit Dineren aan de gracht


KreeftcroquettenGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.