Eton mess met aardbeien

Uit De snelle keuken

Krijg je eters of heb je geen zin of tijd om lang in de keuken te staan? Dan is dit nagerechtje perfect voor jou. Snel klaar én lekker.
De hoeveelheid slagroom lijkt ontzettend veel maar toch was alles op. We hebben er wel 5 porties van gemaakt in plaats van 4. En om het mezelf nóg makkelijker te maken heb ik geen vanillrstokje gebruikt maar vanillesuiker.

Ingrediënten voor 4  

300 g aardbeien 

1 vanillestokje

10 kleine meringues

5 dl verse room

2 el suiker 


Was en droog de aardbeien. 

Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit. 

Voeg het vanillemerg en de suiker toe aan de room. Klop de slagroom stijf. 

Snijd de aardbeien doormidden. 

Verkruimel de meringues en verdeel de helft hiervan over 4 glazen. Verdeel de helft van de aardbeien hierover gevolgd door de helft van de slagroom. Maak nog een laag met meringue, aardbeien en slagroom. 


De snelle keuken



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.